Κολυμπάμε για καλό σκοπό!

Κολυμπάμε για καλό σκοπό!

Την επιθυμία τους να συνδράμουν την προσπάθεια της οργάνωσης Ανθρώπινοι Άνθρωποι, για την εξάλειψη της έλλειψης στέγης εκδηλώνουν δύο νέοι άνθρωποι, η διάσημη διατροφολόγος και πολυνίκης κολυμβήτρια Τόνια Μαχαίρα και ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς. 

Την επιθυμία τους να συνδράμουν την προσπάθεια της οργάνωσης Ανθρώπινοι Άνθρωποι, για την εξάλειψη της έλλειψης στέγης εκδηλώνουν δύο νέοι άνθρωποι, η διάσημη διατροφολόγος και πολυνίκης κολυμβήτρια Τόνια Μαχαίρα και ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς, που εκπροσώπησε με επιτυχία την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό CELTMAN στη Σκωτία το 2013. Στις 11 Μαΐου ώρα 9 πμ στην πισίνα του Νέου Ψυχικού ο Λευτέρης Παρασκευάς και η Τόνια Μαχαίρα διοργανώνουν κολυμβητικό event υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Νέου Ψυχικού. Σκοπός του είναι να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα χρήματα, ρούχα, τρόφιμα ή άλλα χρήσιμα πράγματα είναι δυνατόν για τις ανάγκες των αστέγων.

Η πισίνα είναι χωρισμένη σε 6 διαδρομές, σε κάθε μία από τις οποίες θα γίνεται και διαφορετική δραστηριότητα με διαφορετικό αντίτιμο συμμετοχής.
Διαδρομή 1: εκμάθηση τεχνικής από την Tόνια Μαχαίρα, τον Αλέξανδρο Τσόλτο και το Λευτέρη Παρασκευά. Κόστος 15 ευρώ. Διάρκεια εκμάθησης 20 λεπτά ανά συμμετέχοντα.
• Διαδρομή 2: 2ωρη κολύμβηση συνεχόμενη με διάλειμμα 5 λεπτών. Κόστος 15 ευρώ. (Θα υπάρχουν εθελοντές που θα μετρούν τα χιλιόμετρα που θα διανύει ο κάθε συμμετέχων.)
• Διαδρομές 3-4: 1 ώρα κολύμβηση συνεχόμενη χωρίς διάλειμμα. Κόστος 10 ευρώ. (Θα υπάρχουν εθελοντές που θα μετρούν τα χιλιόμετρα που θα διανύει ο κάθε συμμετέχων.)
• Διαδρομές 5-6: κολύμβηση σε μορφή σκυταλοδρομίας. Οι κολυμβητές θα επιλέγουν πόση ώρα θα κολυμπούν. Κόστος: 10 ευρώ και μέγιστη ώρα κολύμβησης 15 λεπτά.

Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το event θα αγοραστούν έπιπλα και οικιακός εξοπλισμός σε τιμή κόστους από τα καταστήματα Ανδρεάδης Ηomestores. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα, ρουχισμό, έπιπλα ή οικιακό εξοπλισμό χωρίς να λάβουν μέρος στο event μπορούν να έρθουν από τις 9-12 πμ στο κολυμβητήριο όπου θα υπάρχει ειδικός χώρος διαλογής. Τα αντικείμενα, τρόφιμα και τα έπιπλα θα δοθούν στη μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υπεύθυνη για τη φροντίδα κοινωνικά επιβαρυμένων και αποκλεισμένων αστέγων συνανθρώπων μας. Παράλληλα με τη στέγαση σε Κοινωνικές Κατοικίες, η οργάνωση καταβάλλει προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την κοινωνική επανένταξη των αστέγων-φιλοξενούμενων, με εργασιακή απασχόληση.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο