Η οικία Θεοτοκοπούλου ζωντανεύει και πάλι στα Πατήσια

Η οικία Θεοτοκοπούλου ζωντανεύει και πάλι στα Πατήσια

O δήμος Αθηναίων δημοσιεύει ανοιχτή πρόσκληση για δράσεις μάθησης και πολιτισμού σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

 O δήμος Αθηναίων δημοσιεύει ανοιχτή πρόσκληση για δράσεις μάθησης και πολιτισμού σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Ένα εμβληματικό κτίριο για την περιοχή των Πατησίων, η Οικία Θεοτοκοπούλου, επιστρέφει ανακαινισμένη από τον δήμο Αθηναίων, ως χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και παιδείας, για τους κατοίκους της.

Το διώροφο νεοκλασικό της δεκαετίας του ’20, μέσα σε ένα περιβόλι έκτασης 3,3 στρεμμάτων, που ανακατασκευάστηκε πλήρως από τον δήμο Αθηναίων με πόρους ΕΣΠΑ ανοίγει και πάλι τις πύλες του και καλεί σε συμμετοχή τις πιο δραστήριες και δυναμικές ομάδες της Αθήνας.
«Προσπαθήσαμε με συστηματική δουλειά να ζωντανέψει ένα κτίριο – έμβλημα για τα Πατήσια, η οικία Θεοτοκοπούλου, που επιστρέφει στην καθημερινότητα της περιοχής, όχι μόνο ως ένα επιβλητικό κτίριο αλλά ως μία ζωντανή κυψέλη πολιτισμού και παιδείας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Τα Πατήσια αποκτούν έναν νέο χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και μάθησης, ένα βήμα έκφρασης για τις δημιουργικές ομάδες της περιοχής αλλά και όλης της πρωτεύουσας» σημείωσε ο κ. Καμίνης.
H Οικία Θεοτοκοπούλου ανακαινίστηκε μετά από επιτυχή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ από τον δήμο Αθηναίων και αναμένει φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ιδρύματα, μουσεία, συλλόγους, ενεργούς πολίτες, δημιουργικές και καλλιτεχνικές ομάδες) να προτείνουν δράσεις, προκειμένου να ζωντανέψουν με την εφευρετικότητα και την παρουσία τους ολόκληρη τη γειτονιά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους, με τη χρήση της παρακάτω φόρμας υποβολής https://goo.gl/forms/V1SKsIdMqBbn0Gsz1
Ενδεικτικές δράσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν είναι:
▪ Ψυχαγωγία [καλλιτεχνικό εργαστήρι, θέατρο, δημιουργικό παιχνίδι, κ.ά]
▪ Άσκηση [χορός, σκάκι, γυμναστική κ.ά.]
▪ Πολιτισμός [κινηματογράφος, μουσική, δράσεις φιλαναγνωσίας κ.ά.]
▪ Βελτίωση της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου
▪ Τεχνολογία [σεμινάρια Η/Υ, γνωριμία με το διαδίκτυο, ρομποτική κ.ά.]
▪ Εκθέσεις [εικαστικές, αρχιτεκτονικές, κ.ά.]
▪ Εργαστήρια πρακτικών γνώσεων [μαγειρική, σαπωνοποιία, οδική αγωγή κ.ά.]
▪ Ενημερωτικά-επιμορφωτικά προγράμματα
▪ Εκπαιδευτικά προγράμματα
▪ Επαγγελματική ανάπτυξη – επιμόρφωση

Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του νέου αυτού χώρου είναι η Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων. Ο δήμος Αθηναίων φιλοξενεί δωρεάν τις δράσεις και αναλαμβάνει το λειτουργικό κόστος του κτιρίου. Οι δράσεις που θα φιλοξενηθούν θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο