«Η Γειτονιά μου, η Βικτώρια»

«Η Γειτονιά μου, η Βικτώρια»

Οι δράσεις χαρτογράφησης των τοπικών αναγκών στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo συνεχίζονται. Επόμενη στάση, η περιοχή της Βικτώριας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Οι δράσεις χαρτογράφησης των τοπικών αναγκών στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo συνεχίζονται. Επόμενη στάση, η περιοχή της Βικτώριας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων επισκέπτεται την περιοχή της Βικτώριας για τις ανάγκες των ερευνητικών δράσεων που πραγματοποιούνται στις γειτονιές, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων, η ενημέρωσή τους για το Curing the Limbo και η χαρτογράφηση των αναγκών των γειτονιών της πόλης, ώστε να σχεδιαστούν δράσεις που αφενός θα ωφελούν τις ίδιες τις γειτονιές και αφετέρου θα λειτουργήσουν ως εργαλεία ένταξης.

Έτσι, ύστερα από την πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Νοεμβρίου στον Κολωνό, η περιοχή της Βικτώριας έχει επιλεχθεί ως η επόμενη στάση της ομάδας του συνΑθηνά. Μαζί με το UrbanDig Project και το Ethnofest, επισκεπτόμαστε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου την πλατεία Βικτωρίας καθώς και τον χώρο του Victoria Square Project, έτσι ώστε να γνωρίσουμε την γειτονιά, να παρακολουθήσουμε δράσεις ή να συμμετάσχουμε σε αυτές, να συζητήσουμε και να συνδεθούμε με τους ανθρώπους της, με στόχο να διερευνήσουμε τις τοπικές ανάγκες και το πώς αυτές οι ανάγκες μπορούν να συνδεθούν με τις ανάγκες των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ένταξης Curing The Limbo. 

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Πλατεία Βικτωρίας:

14:00-17:00: Χαρτογραφώντας τη γειτονιά μου: επιτόπια συμμετοχική κατασκευή τρισδιάστατου χάρτη αναγκών και εντυπώσεων για τη Βικτώρια, UrbanDig Project -Συμμετέχει η ομάδα πλεξίματος της Click Ngwere

Victoria Square Project (Ελπίδος 13)

17:00-18:00: Παρουσίαση αποτελεσμάτων από τη δράση της πλατείας 

18:00-19:00: Προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από φοιτητές/ριες στο πλαίσιο του θερινού σχολείου οπτικής εθνογραφίας, που συνδιοργανώνεται από το Athens Ethnographic Film Festival και το Oλλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (ΝΙΑ).

19:00-21:00: Γεύμα και συζήτηση με θέμα τη γειτονιά

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης Curing the Limbo έχει στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού και καινοτόμου μοντέλου δράσης όπου οι πρόσφυγες ενεργοποιούνται, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και νέων τεχνολογιών, αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία και συμμετέχουν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσαρμοσμένες στο προφίλ τους. Με το πρόγραμμα οι πρόσφυγες γίνονται μέρος της πόλης, διασυνδέονται με τις ομάδες ενεργών πολιτών και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στις γειτονιές της Αθήνας. Μαζί οι πρόσφυγες και η πόλη βγαίνουν από το στάδιο της αδράνειας, δραστηριοποιούνται, συνεργάζονται και συνυπάρχουν.  

Το Curing the Limbo συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημέρας εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Curing the Limbo εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο