Ελάτε να βάλουμε χρώμα και φως στις παιδικές χαρές της γειτονιάς μας!

Ελάτε να βάλουμε χρώμα και φως στις παιδικές χαρές της γειτονιάς μας!

Έχοντας ως προτεραιότητα το παιδί, φωταγωγούμε, στολίζουμε και ανανεώνουμε επτά παιδικές χαρές, στα επτά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων.

Προσπάθεια εξωραϊσμού των παιδικών χαρών Έχοντας ως προτεραιότητα το παιδί, φωταγωγούμε, στολίζουμε και ανανεώνουμε επτά παιδικές χαρές, στα επτά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων. Ένα ποιοτικό πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί με εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και μουσικές παραστάσεις. Με τη συνεργασία των καλλιτεχνών: Παιδική Χαρά Θησείου, Πλ. Πλυτά, Αγ. Αντρέα (Λαμπρινή) και Πλ. Κυψέλης: Υλοποίηση από την ομάδα Urbanact ( email: carpediemact@gmail.com), με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Same84 και Kez. Παιδική χαρά Αγ. Παύλου: Tοιχογραφία Achilles και τους συνεργάτες της  εταιρεία Unique Services Παιδική χαρά Αγ. Παύλου, Οδού Δυρραχίου, Πλ. Γκύζη Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου

Αναλυτικό πρόγραμμα
14 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά Αγίου Παύλου 11:00-13:30 «Δώσε μου το…χέρι σου!» Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο. Πόσα χέρια θα χρειαστούν για να αγκαλιάσουν μια παιδική χαρά; Ελάτε να ανακαλύψουμε πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να κάνουν τα χέρια μας και να δημιουργήσουμε έργα ζωγραφικής με μεικτές τεχνικές, που θα στολίσουν την παιδική χαρά!
15 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά Πλατείας Πλυτά 11:00-13:00 «Έχω ένα μήνυμα για σένα! Άκουσέ το!» Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πόσα χρωματιστά χαρτάκια χρειάζονται για να διακοσμήσουν μια παιδική χαρά; Ένα εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με στόχο να δώσουμε το δικό μας μήνυμα για όσα θέλουμε να έρθουν την καινούργια χρονιά! Οι δημιουργίες μας θα στολίσουν κάθε γωνιά της παιδικής χαράς στην Πλατεία Πλυτά!
21 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά Θησείου 11:00-13:30 «Όταν η μουσική συναντά… τα χρώματα!» Τύμπανα και χορός σε μια συνάντηση γεμάτη μουσική και παιχνίδι, κάτω από την Ακρόπολη! Σας περιμένουμε στην παιδική χαρά του Θησείου για να χορέψουμε με τον ρυθμό των τυμπάνων, να ανακαλύψουμε τις μουσικές του κόσμου, να ζωγραφίσουμε σε χρωματιστά υφάσματα και να στολίσουμε τα δέντρα της πλατείας με τα έργα που θα δημιουργήσουμε!
22 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά οδού Δυρραχίου 11:00-13:30 «Φον Κουραμπιές εναντίον…Κόμη Μελομακαρόνη!» Θεατρική παράσταση και εικαστικό εργαστήριο. Ο πιο αστείος πόλεμος του κόσμου ζωντανεύει μπροστά στα παιδιά σε μια γιορτινή θεατρική παράσταση! Ελάτε να βοηθήσουμε τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη να μας πουν την ιστορία τους και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πανό που θα κρεμάσουμε στην παιδική χαρά της οδού Δυρραχίου!
28 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής 11:00-13:00 «Μια μπουγάδα γεμάτη… μουσικές ευχές!» Θεατρικό παιχνίδι και εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων. Πολύχρωμα σκοινιά και ανακυκλώσιμα αντικείμενα γίνονται η αφορμή για παιχνίδι! Ελάτε να ανακαλύψουμε ήχους, να δημιουργήσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να φτιάξουμε την πιο περίεργη…μουσική παιδική χαρά!
29 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά Πλατείας Κυψέλης 11:00-13:30 «Βρες τον ρυθμό σου και έλα μαζί μας!» Μουσικός αυτοσχεδιασμός και εικαστικό εργαστήρι! Ο ήχος των τυμπάνων γίνεται η αφορμή για αυτοσχέδιο χορό στην πλατεία Κυψέλης, που θα παρασύρει μεγάλους και μικρούς σε ένα μουσικό πανηγύρι! Παιδιά και γονείς κατασκευάζουν ανθρώπινες φιγούρες σε μεγάλες επιφάνειες και δημιουργούν ένα γλυπτό που θα στολίσει την παιδική χαρά!
30 Δεκεμβρίου 2013 Παιδική Χαρά Πλατείας Γκύζη 11:00-13:30 «Μου μοιάζεις και σου μοιάζω!» Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο. Ένας χρωματιστός μουσαμάς γεμάτος πρόσωπα από διαφορετικά μέρη του κόσμου γίνεται η αφορμή για ένα παιχνίδι γεμάτο κίνηση και ρυθμό με στόχο να δημιουργήσουμε ένα γιγάντιο παζλ με τα πρόσωπά μας που θα στολίσει την παιδική χαρά του Γκύζη! Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο