Εκδήλωση ενημέρωσης και γνωριμίας με το Πρόγραμμα Curing The Limbo

Εκδήλωση ενημέρωσης και γνωριμίας με το Πρόγραμμα Curing The Limbo

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου η εκδήλωση ενημέρωσης και γνωριμίας με το πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων Curing The Limbo. 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου η εκδήλωση ενημέρωσης και γνωριμίας με το πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων Curing The Limbo.

Περισσότεροι από 200 προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων την εκδήλωση ενημέρωσης και γνωριμίας με το πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων Curing The Limbo, στην υλοποίηση του οποίου το συνΑθηνά διαδραματίζει κεντρικό ρόλο διασυνδέοντας τους συμμετέχοντες πρόσφυγες με δράσεις των πολιτών που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Eκ μέρους του Curing the Limbo μίλησαν όλοι οι εταίροι και εξήγησαν σε δημοσιογράφους, stakeholders και συνεργαζόμενους φορείς, το όραμα, τους στόχους και τη φιλοδοξία του προγράμματος να δημιουργήσει ένα νέο καινοτόμο και ολιστικό μοντέλο ένταξης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ευρωπαϊκών πόλεων.

«Διαχειριστήκαμε το προσφυγικό όχι ως ένα συγκυριακό ζήτημα, αλλά ως ένα φαινόμενο που θα απασχολήσει για χρόνια την Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι’ αυτό και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς υποχρεώσεις, διαφυλάξαμε την κανονικότητα της πόλης και την αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων. Είμαστε ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος του δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν εκ μέρους των εταίρων του προγράμματος η Αμαλία Ζέπου, αντιδήμαρχος Κοινωνίας των πολιτών και Καινοτομίας, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, η Θάλεια Δραγώνα, επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Joshua Kyller country manager της Catholic Relief Services (CRS), η Jana Frey country director της International Rescue Committee (IRC) και η Μαρία Λογοθέτη, διευθύντρια του γραφείου δημάρχου Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου στην επισύναψη. 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο