Διεθνές συνέδριο: «Πώς η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε»

Διεθνές συνέδριο: «Πώς η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε»

Το διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιείται στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου εξερευνά τον αντίκτυπο των ψηφιακών τεχνολογιών στον τρόπο που συνδεόμαστε.

Το διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιείται στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου εξερευνά τον αντίκτυπο των ψηφιακών τεχνολογιών στον τρόπο που συνδεόμαστε.

Το τρίτο και τελευταίο συνέδριο δικτύωσης του έργου Connect for Creativity με τίτλο ‘Creative Explorations: From Social Entities to Ubiquitous Systems’ και θέμα “Πώς η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε” θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2020. Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνήσει τον αντίκτυπο των ψηφιακών τεχνολογιών στον τρόπο που συνδεόμαστε και αλληλεπιδρούμε.

Το διήμερο συνέδριο θα φιλοξενήσει πολλούς εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Γερμανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι ανοιχτό στο κοινό και δωρεάν. Όλοι οι ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, δημιουργοί, τεχνολόγοι, δημιουργικοί και πολιτιστικοί επαγγελματίες και policy makers σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια, μπορούν να συμμετέχουν στο συνέδριο κάνοντας ηλεκτρονική εγγραφή.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας του Connect for Creativity έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.

Με τους εθνικούς και διεθνείς παράγοντες από τις κοινότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των policy makers, το συνέδριο “Creative Explorations” στοχεύει να ενεργοποιήσει και διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και εμπειριών και να ενθαρρύνει νέες συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη παραπέρα, μέσα από εργαστήρια, ομαδικές συνεδρίες, ομιλίες και συζητήσεις.

Θα μπορούσε το design και η τεχνολογία να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε;

Μία από τις κύριες πτυχές της ανθρώπινης φύσης είναι η ανάγκη για επαφή, ενώ ο τρόπος που επικοινωνούμε εξελίσσεται από την αρχή της ύπαρξής μας. Σήμερα, ζούμε σε μια κουλτούρα που προάγει την υπερσύνδεση και ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνολογίας είναι ταχύτερος από τον ρυθμό της κατανόησης και της κριτικής μας σκέψης. Καθώς η υπολογιστική δημιουργικότητα συνεχίζει να αναδύεται, οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί τομείς στηρίζονται στην τεχνολογία για να βρουν νέους τρόπους να κάνουν τον πολιτισμό πιο συνεκτικό, σχετικό και προσβάσιμο. Ταυτόχρονα, η κοινωνική απόσταση επιτάχυνε τη χρήση της τεχνολογίας και λόγω αυτού, εμφανίστηκαν πολλοί νέοι δημιουργοί. Ωστόσο, ο τρόπος που επικοινωνούν και σχετίζονται με τον κόσμο έχει επίσης αλλάξει. Η τεχνολογία και τα πανταχού παρόντα συστήματα είναι ζητήματα που εγείρουν πολλά ερωτήματα. Μήπως προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα; Να αναπτύξουμε ένα νέο κοινωνικό μοντέλο; Εμείς δημιουργούμε την τεχνολογία ή η τεχνολογία δημιουργεί εμάς;

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στη σύγκλιση μεταξύ των δημιουργικών βιομηχανιών και των ψηφιακών τεχνολογιών και θα διερευνήσει τον αντίκτυπό τους στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε και αλληλεπιδρούμε.

Το Connect for Creativity είναι ένα έργο 18 μηνών με επικεφαλής το British Council, σε συνεργασία με το ATÖLYE και το Πανεπιστήμιο Abdullah Gül στην Τουρκία, το Bios στην Ελλάδα και το Nova Iskra στη Σερβία. Το έργο είναι μέρος του Προγράμματος Διαπολιτισμικού Διαλόγου που διευθύνεται από το Ινστιτούτο Yunus Emre και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκική Δημοκρατία.

connectforcreativity.eu
#connectforcreativity

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο