Διαγενεακή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11:00πμ.

Διαγενεακή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11:00πμ.

Με αφορμή την 29η Απριλίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης, η ΑΝΤΑΜΑ με τη στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE που εκπονεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω των δράσεων #BeActiveHellas, διοργανώνει μία διαγενεακή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11:00πμ.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης καθιερώθηκε το 2009 και έχει σαν στόχο να τονιστεί η σημασία/ το θετικό αποτύπωμα της επαφής ανθρώπων διαφορετικών γενεών τόσο στην καθημερινή τους ζωή, όσο και στην κοινωνία, καθώς και ο σημαντικός ρόλος που κάθε γενιά έχει στη διαμόρφωση μιας ισχυρής / ανθεκτικής κοινωνίας.

Θέλοντας να προβάλουμε την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές γενιές και το γεγονός ότι η επαφή και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ τους αποτελεί ίσως την πιο ουσιαστική «απάντηση» στην καταπολέμηση του Ηλικιακού Ρατσισμού και της μοναξιάς, προσκαλούμε ανθρώπους όλων των ηλικιών στη βόλτα με μήνυμα «Μια βόλτα που ενώνει τις γενιές». Η βόλτα θα ξεκινήσει από τον Εθνικό Κήπο και θα ολοκληρωθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Σας περιμένουμε μαζί με τους γονείς, τα παιδιά, αδέλφια, συγγενικά πρόσωπα, φίλους σας να γνωριστούμε, περπατώντας μέσα σε αυτή την όαση στο κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνοντας αφήγηση παραμυθιού και επιβεβαιώνοντας ότι μεγαλώνοντας μαζί, μεγαλώνουμε καλύτερα!

Και επειδή οι ενώσεις και οι συνεργασίες πάντα φέρνουν τα ομορφότερα αποτελέσματα, στη βόλτα αυτή έχουμε τη χαρά της συνεργασίας με τον ιστορητή Γιώργο Ευγενικό και το Παραμυθόφωνο, με αφηγήσεις παραμυθιών από την προφορική παράδοση. Η εκδήλωση στηρίζεται επίσης από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Δροσοσταλίδα ΚΟΙΝΣΕΠ και το monopoli.gr.

Εκκίνηση: 11:00πμ Εθνικός Κήπος, είσοδος Λεωφόρος Αμαλίας (συνάντηση στην είσοδο, Ηλιακό Ρολόι-κήπος)),

Τερματισμός: Κήπος Προεδρικού Μεγάρου (είσοδος: οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’, 2).

*Με στόχο την ομαλότερη πρόσβαση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου παρακαλώ όπως συμπληρώσετε τα στοιχεία συμμετοχής σας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για κάθε συμμετέχοντα/ άτομο συνοδείας (πχ παιδιά).Πατήστε εδώ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQC0u9A8Azh21e3VJY2tS-9iJVQT-HrLAMgaueY5DW2B4w3g/viewform

Για την πρόσβαση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, παρακαλούμε όπως την έχετε μαζί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: contact@antama.gr

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο