«Διαβάζοντας έργα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή: αξίες και δικαιώματα», την Παρασκευή 31/5 και τη Δευτέρα 3/6.

«Διαβάζοντας έργα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή: αξίες και δικαιώματα», την Παρασκευή 31/5 και τη Δευτέρα 3/6.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά και Μαγνησίας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει διήμερη εκδήλωση για την ολοκλήρωση της δράσης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, στο μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146 και θα περιλαμβάνει έκθεση με έργα μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα, με αφορμή το θέμα της δράσης, ημερίδα, θεατρικό αναλόγιο και δραστηριότητες για παιδιά και γονείς.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή την Παρασκευή 31/5  και τη Δευτέρα 1/6 και ώρες 17.00-19.00.

Την Παρασκευή 31/5 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί θεατρικό αναλόγιο: Ενήλικες (ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι κ.α.) διαβάζουν το κοινό αποσπάσματα από έργα των δύο συγγραφέων που έχουν επιλεγεί από παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί  δράση για γονείς και παιδιά με τίτλο Άλκη Ζέη, Ζώρζ Σαρή, “Ενωμένες  για πάντα”. Παιδιά και γονείς συνεργάζονται για να γνωρίζουν όψεις από τα έργα τους και τη ζωή τους, να παίξουν με τη δύναμη της μνήμης και αφήνουν το αποτύπωμά τους στην Έκθεση.

Τη Δευτέρα, 3/6, και ώρες 17.00-19.30, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Το έργο της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή σε διάλογο με τις τέχνες», σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι

  • Σοφία Ζαραμπούκα, συγγραφέας, εικονογράφος
  • Μαρία Παπαγιάννη, συγγραφέας
  • Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
  • Kanellos Cob, εικονογράφος, κομίστας
  • Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ
  • Θωμάς Μπερτόλης, γλύπτης

Συντονισμός ημερίδας: Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια λογοτεχνίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ

  • Οι ηθοποιοί Τάνια Παλαιολόγου και Ζωή Κατσάτου θα διαβάσουν αποσπάσματα την Παρασκευή 31/5 και η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη θα διαβάσει αποσπάσματα τη Δευτέρα 3/6.
  • Θα ακουστούν άγνωστες ηχογραφήσεις της φωνής της Ζ. Σαρή.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό η η Παρή Καλαμαρά επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, η Μαρία Λεμπέση υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας και η Μιράντα Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο