Έλα στο Art Games Game Jam

Έλα στο Art Games Game Jam

Ένα τριήμερο Game Jam που θα πραγματοποιηθεί στo Σεράφειο του δήμου Αθηναίων από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου.

 Μπες κι εσύ στο παγκόσμιο δίκτυο του ART GAMES!
Η συμμετοχή στο Game Jam είναι δωρεάν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως τις 14 Φεβρουαρίου 2018, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

Ατομική εγγραφή: goo.gl/NR6NSR
Ομαδική εγγραφή: goo.gl/czE6Rd

Περισσότερες πληροφορίες:

To Goethe-Institut της Αθήνας, προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες game developers/designers, storytellers, καλλιτέχνες, μουσικούς, κινηματογραφιστές, πολιτικούς επιστήμονες και άλλα δημιουργικά άτομα σε ένα τριήμερο Game Jam που θα γίνει στo Σεράφειο του δήμου Αθηναίων από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ART GAMES. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν ιδέες για νέα παιχνίδια – ψηφιακά, επιτραπέζια & πόλεως – με θέμα την τέχνη και την πολιτική.

Το ART GAMES Game Jam είναι ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut, το οποίο πραγματοποιείται παγκοσμίως σε συνεργασία με το Maschinen-Mensch, ένα βραβευμένο ανεξάρτητο στούντιο σχεδιασμού παιχνιδιών στο Βερολίνο. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο φορμάτ, το οποίο έχει επισκεφεί από το 2016 άλλες 6 πόλεις (Πόλη του Μεξικού, Σεούλ, Βοστόνη, Τζακάρτα, Σάο Πάολο, Νοβοσιμπίρσκ), ενώ το 2018 πρόκειται εκτός από την Αθήνα να ταξιδέψει και στην Μπανγκόκ.

Τα παιχνίδια που σχεδιάζονται κατά τη διάρκεια των ART GAMES Game Jams στις οχτώ αυτές πόλεις παρουσιάζονται έπειτα και στην επίσημη ιστοσελίδα του ART GAMES. Επίσης, μία ομάδα (δυο εκπρόσωποι) από κάθε πόλη θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει τον Απρίλη του 2018 στο Βερολίνο, όπου θα παρουσιάσει το παιχνίδι της στο φεστιβάλ A MAZE, και ειδικότερα σε μια ενότητα του φεστιβάλ που θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για όλες τις ομάδες ART GAMES. Οι εκπρόσωποι από κάθε πόλη θα έχουν, παράλληλα, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά για εκείνους σχεδιασμένο παράλληλο πρόγραμμα ενημέρωσης και δικτύωσης στην γερμανική και διεθνή gaming σκηνή!

Κατά τη διάρκεια του Game Jam θα προσφέρεται από τους διοργανωτές δωρεάν σίτιση. Θα υπάρχει χώρος για ξεκούραση και για διανυκτέρευση.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τον πλήρη απαραίτητο εξοπλισμό, όπως laptop, τροφοδοτικό καλώδιο κ.λπ. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο χώρο, παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους έναν υπνόσακο και ένα υπόστρωμα.

Το ART GAMES είναι ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut συνεργασία με το Maschinen-Mensch και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Στην Αθήνα φιλοξενείται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Global Game Jam [Athens] στο πλαίσιο του προγράμματος Goethe is Game.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο