Τα Φιλαράκια Ελλάδας |  BESTBUDDIES Greece

Τα Φιλαράκια Ελλάδας | BESTBUDDIES Greece

Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που εκπροσωπεί το διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα των Best Buddies International. Δραστηριοποιείται από το 2011 και σκοπό έχει την κοινωνική αφύπνιση για τα άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Για την επίτευξη του σκοπού του, το πρόγραμμα υλοποιεί δύο βασικούς άξονες: τη φιλία «ένας-προς-έναν» & την ανάπτυξη της αυτοεκροσώπησης-ηγετικών προτύπων.

Μέσω του προγράμματος υποστηρίζεται το δικαίωμα των ΑμεΑ στην κοινωνικοποίηση και τη συναναστροφή, όχι μόνο προσφέροντας τη δυνατότητα ανάπτυξης φιλίας μεταξύ δύο ατόμων αλλά εκπαιδεύοντας την κοινωνία στη σημαντικότητα της κοινωνικής αποδοχής. Η φιλία είναι ισχυρός και φυσικός τρόπος κοινωνικοποίησης και με τη δημιουργία φιλίας «ένας προς έναν» εξαλείφεται η μοναξιά και η απομόνωση ενώ τονώνεται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η ποιότητα της καθημερινότητας και παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική αντίληψη και η αποδοχή των ευάλωτων ομάδων.

Ο νέος με νοητική υστέρηση αποκτά ταυτότητα, όχι βάση της διαφορετικότητάς του αλλά λόγω της ξεχωριστής προσωπικότητάς του. Ο εθελοντής αποκτά κοινωνική παιδεία και συμβάλλει ενεργά στην δημιουργία μίας νέας πραγματικότητας, αυτής των ίσων δικαιωμάτων για όλους. Υποστηρίξτε το έργο του Σωματείου Τα Φιλαράκια Ελλάδας – BestBuddiesGreece, διαδώστε το μήνυμα της Φιλίας και γίνετε αρωγοί του οράματός μας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:  Καπετάν Βάρδα 26, Νέος Κόσμος 11744

Τηλέφωνο:  2130996052

Email:  bestbuddiesgreece@gmail.com

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: www.bestbuddiesgreece.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/BestBuddiesGreece

Instagram:  https://www.instagram.com/bestbuddiesgreece/

YouTube Channel:  https://www.youtube.com/results?search_query=best+buddies+greece

Twitter:  https://twitter.com/buddiesgr

 

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο