ΚΕΑΤ | Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών

ΚΕΑΤ | Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών

Ο σκοπός  Εκπαίδευσης και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) ΝΠΔΔ, ως αποκλειστικός δημόσιος φορέας υλοποίησης της εθνικής πολιτικής για τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα και εκφραστής αυτής σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο, έχει σκοπό την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και τη μέριμνα των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Για περισσότερα από 100 χρόνια παρέχει υπηρεσίες με στόχο την ανεξάρτητη, αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση καθώς και την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία όρασης στο κοινωνικό σύνολο, επιδιώκει την ενίσχυση της συμπερίληψης και την εξασφάλιση της ισότιμης εξυπηρέτησης για τον κάθε πολίτη.

Λειτουργεί στην Αθήνα ως Κεντρική Υπηρεσία και στη Θεσσαλονίκη ως Περιφερειακή Διεύθυνση-Παράρτημα. Συγκεκριμένα λειτουργούν: Τμήματα  φροντιστηριακής στήριξης, Κινητικότητας-Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, Ξένες γλώσσες, Φυσικοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Θεραπευτική γυμναστική και ψυχοκινητική αγωγή, Χειροτεχνία, Θεατρικό παιχνίδι, Πληροφορική, Μουσική & Μουσικοθεραπεία, Πρώιμη και έγκαιρη παρέμβασης, Τυπογραφείο, Εκμάθηση συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille,

Αποκλειστικός Φορέας Πιστοποίησης της γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille.

 

Στοιχεία επικοινωνίας | Κεντρική Υπηρεσία

Διεύθυνση: Ελ.Βενιζέλου 210 & Σπάρτης, Καλλιθέα, Αττική 17675

Τηλέφωνο: 210 9595602

Email manager@keat.gr

 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Website: www.keat.gr

Facebook: ΚΕΑΤ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Instagram: KEAT_GREECE

YouTubeChannel: ΚΕΑΤ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο