Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών

Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε Καταστήματα Κράτησης.

Βασική αρχή του Δικτύου είναι το αίσθημα αλληλεγγύης, με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας, σε πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη oμάδα πληθυσμού.

Η συμβολή του ΔΣΦΑΓ έχει στόχο την αύξηση των μέσων και των πόρων, ώστε να αντιμετωπίσουν οι έγκλειστοι και οι αποφυλακισμένοι τη συγκεκριμένη αντιξοότητα που επήλθε, τους υπερφόρτωσε, τους προκάλεσε πόνο, τους δημιούργησε δυσλειτουργία σε ατομικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, τους έφερε σε κατάσταση περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

 Μέλημα του Δικτύου είναι η χορήγηση ευκαιριών και πόρων για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των προσωπικών δυνάμεων και των παρεχομένων δυνατοτήτων από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, η παροχή ευκαιριών κοινωνικής ενσωμάτωσης και οι ενέργειες πρόληψης του στιγματισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Δεριγνύ 28-30, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα

Τηλέφωνο: 6944368563 , 6972558178

Email: diktyo.gynaikon@gmail.com

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: https://diktiostiriksis.gr/

Facebook:  https://www.facebook.com/eleonasnet/

 

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο