Πόρτα Ανοιχτή | Εταιρία Προστασίας Σπαστικών

Πόρτα Ανοιχτή | Εταιρία Προστασίας Σπαστικών

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Σήμερα, στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν εκπαίδευση, αποκατάσταση, προεπαγγελματική κατάρτιση, προσωρινή και μόνιμη διαβίωση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη, σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας. Συγχρόνως έχει λάβει πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις για τα πενήντα χρόνια της προσφοράς της στον τομέα της αναπηρίας.

Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS), μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη, 164 52

Τηλέφωνο: 210 9622290

E-mail: opendoor@eps-ath.gr

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 Website: www.eps-ath.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Εταιρεία-Προστασίας-Σπαστικών-124022197786454/

YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/CerebralPalsyGreece/videos

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/90478991/admin/

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο