ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ

ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ

Η ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την προαγωγή της υγείας των εγκύων, νέων μητέρων/πατέρων και των βρεφών τους και ειδικότερα την προώθηση ορθών πρακτικών υγείας (φυσιολογικός τοκετός, μητρικός θηλασμός, προετοιμασία για τη γονεϊκότητα και έγκαιρη ανίχνευση/θεραπεία των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών π.χ. επιλόχεια κατάθλιψη).

Από το 2009, η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ λειτουργεί το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας στην Ελλάδα έχοντας μέχρι σήμερα παράσχει υπηρεσίες μαιευτικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης σε περισσότερες από 20.000 έγκυες/νέες μητέρες και τις οικογένειές τους. Επίσης, από το 2014 μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης της Εγκύου και της Νέας Μητέρας- 2109319054 έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 75.500 κλήσεις πανελλαδικά.

Η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ υλοποιεί δράσεις υλικής ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δράσεις ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης του κοινού για την υγεία -σωματική και ψυχική- της γυναίκας και της οικογένειας στην περιγεννητική περίοδο.

Είναι συνεργαζόμενο μέλος στην Ελλάδα της International Marcé Society for Perinatal Mental Health.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κοραή 2, Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17121

Τηλέφωνο:  2109319054

Email: info@fainareti.gr

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: https://www.fainareti.gr/el/

Facebook: https://www.facebook.com/fainareti.amke

Instagram: https://www.instagram.com/fainareti.amke/

YouTube:  https://www.youtube.com/mkofainareti

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο