ΣΜΑΝ | Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων

ΣΜΑΝ | Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων

“Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων είναι αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο (ΝΔ1010/72), που ιδρύθηκε το 1924 με κύριο δωρητή τον Εμμανουήλ Μπενάκη.

Διαχρονικά το έργο του ΣΜΑΝ προσαρμόστηκε και κλήθηκε να καλύψει τις εκάστοτε κοινωνικές ανάγκες, πάντα μέσα από εξειδικευμένη, σύγχρονη και υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών με κύρια χαρακτηριστικά το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη φροντίδα οικογενειακού τύπου. Κύριος σκοπός του ΣΜΑΝ είναι η προστασία ανηλίκων και νέων που βρίσκονται σε κίνδυνο και σε κατάσταση ανάγκης ανεξαρτήτως εθνικής/φυλετικής προέλευσης, θρησκευτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο ΣΜΑΝ επιτυγχάνει το σκοπό του υποστηρίζοντας δύο δομές φιλοξενίας, τον Σταθμό Εφήβων, που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1925, και το HOUSE2 το οποίο λειτουργεί από το 2020. Εκτός από την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενουμένων σε στέγαση, σίτιση και ένδυση, ο ΣΜΑΝ παρέχει στους ασυνόδευτους ανηλίκους που διαμένουν σε αυτόν τόσο υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής, νομικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης και ενίσχυσης, όσο και πρόσβαση σε ψυχαγωγικές, επιμορφωτικές ή άλλες δραστηριότητες.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Ισαύρων 48

Τηλέφωνο: 2111184269

Email: info@sman-athens.org & tsinaforniotis@sman-athens.org

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Facebook: Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων – Society for the Care of Minors | Facebook

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο