Μύρτιλλο ΚΟΙΝΣΕΠ

Μύρτιλλο ΚΟΙΝΣΕΠ

Τo MYRTILLO αποτελεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας) ιδρυθείσα σύμφωνα με τον νόμο 4019/2011.
Από τον Οκτώβριο 2013 λειτουργεί ως cafe – πολυχώρος Λόγου/Τέχνης, και αποτελεί μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοί της είναι συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της.
Σήμερα το 90% των εργαζομένων στο Myrtillo ανήκει στις ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες). Το Myrtillo ήρθε να σπάσει ένα κατεστημένο φόβου, αποκλεισμού και απανθρωπίας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θέτοντας το Ανθρώπινο Πρόσωπο υπεράνω ιδεολογιών και συστημάτων, και αποδίδοντάς του τον πρώτο ρόλο μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι!

Μέσα στα χρόνια λειτουργίας του Μύρτιλλου (από το 2014) αναπτύχθηκε σιγά σιγά η ιδέα της ιδρύτριάς του, Γεωργίας Βαμβουνάκη – Raffan, περί ενός ‘αυτοδύναμου εργασιακού χώρου, όπου όλοι οι εργαζόμενοι (εκ των οποίων το 90% ανήκει στις ευπαθείς ομάδες), είναι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές της επιχείρησης, συλλειτουργοί και συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της.

Σκοπός της είναι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να αποκτήσουν μια τέτοια γνώση, ώστε σε σταθερά χρονικά διαστήματα:

 

  • Να ελέγχουν και να αξιολογούν πρώτ’ απ’ όλα τον εαυτό τους και την ατομική τους πρόοδο.
  • Να παρακολουθούν και να αξιολογούν την πρόοδο των συνεργατών τους, σεβόμενοι και τις ιεραρχίες της επιχείρησης.
  • Να αναλαμβάνουν την ευθύνη της κάλυψης των ζημιών που τυχόν προκύπτουν.
  • Να καταθέτουν τις απόψεις τους στη Δ.Ε και στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Επιχείρησης και να μετέχουν στην υλοποίησή τους.
  • Να μην συμπεριφέρονται σαν απρόσωποι υπάλληλοι, αλλά να έχουν μέριμνα για την επιχείρησή τους και να επιτελούν έργο ‘Δημιουργού’ με μεράκι και τέχνη.
  • Να αποκτήσουν την κατάλληλη ενσυναίσθηση σε σχέση με τον κοινωνικό σκοπό του Μύρτιλλου, όπου η επιχείρηση, παραδίδεται μεν στους τωρινούς εργαζομένους της, αλλά ταυτόχρονα ανήκει και σε αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον, για να παραλάβουν το έργο και να το συνεχίσουν αναπλάθοντάς το δημιουργικά.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πάρκο ΚΑΠΑΨ , Λάμψα και Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2110123176 | 6971759462

Εmail:myrtillocafe@gmail.com |myrtillocafe2@gmail.com

 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Facebook: https://www.facebook.com/Myrtillo

Instagram: @myrtillocafe

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο