Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜKO εθνικής εμβέλειας, ενεργή αδιάλειπτα από το 1951. Σήμερα, οι δράσεις της επικεντρώνονται σε πέντε κύριους άξονες: περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, έργα και προγράμματα προστασίας της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση (με τρεία εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ Δίκτυα), αειφορική διαχείριση στον τομέα του τουρισμού ( «Γαλάζια Σημαία» και «Green Key» ), ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Founda on for Environmental Educa on – FEE) και είναι ο εθνικός χειριστής όλων των διεθνών του προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν τη “Γαλάζια Σημαία” για την προστασία και περιβαλλοντική διαχείριση των οργανωμένων ακτών και μαρινών της χώρας μας, το “Green Key”, που στοχεύει στην αειφορική διαχείριση τουριστικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής και μεγέθους και τρία διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα: το “Οικολογικά Σχολεία”, το “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον” και το “Μαθαίνω για τα Δάση” που προωθούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση στις σχολικές μονάδες.

Είναι επίσης μέλος διεθνών περιβαλλοντικών οργανισμών όπως η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Για το έργο της έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: ΝΙΚΗΣ 20, 105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνο: 210 3224944

Email: info@eepf.grsectetariat@eepf.gr

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: https://www.eepf.gr/el/

Facebook: https://www.facebook.com/ProstasiaTisFysis

Instagram: https://www.instagram.com/hspn_protection_of_nature/

YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/eepfgr

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο