ΑΜΑΚΑ 

ΑΜΑΚΑ 

Η ΑΜΑΚΑ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) ιδρύθηκε το 2008. Σήμερα αποτελεί μια εταιρία με πολύπλευρο και ουσιαστικό έργο στην αρωγή ευπαθών ομάδων μέσω της τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχοι της ΑΜΑΚΑ είναι η  προσωπική έκφραση, η επικοινωνία, και τελικά η  ένταξη με απώτερο στόχο την συμβολή στην ενδυνάμωση των μη ευνοημένων κοινωνικών ομάδων.

Η ΑΜΑΚΑ πιστεύει στο θεμελιακό  δικαίωμα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, διαδικασίες  οι οποίες έχουν ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες στο άτομο και την κοινωνικοποίηση του.  Τα προγράμματα της ΑΜΑΚΑ  υλοποιούνται με την σύμπραξη πολλών φορέων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και  αφορούν σε πρόσφυγες και μετανάστες, sex workers και θύματα trafficking, άστεγους, έγκλειστους, νέους. Βασικός άξονας του έργου της ΑΜΑΚΑ είναι η θεραπεία μέσω της τέχνης (art therapy).

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες καθώς και εργαλεία όπως η φωτο-θεραπεία (photo therapy), η συμμετοχική φωτογραφία, το βίντεο, ο αλφαβητισμός μέσω της φωτογραφίας (literacy through photography), η δραματοθεραπεία.  Τα προγράμματα της ΑΜΑΚΑ ακολουθούν τις αρχές της συμμετοχικής τέχνης με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών και της συνοχής της κοινότητας.

Στην ΑΜΑΚΑ βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση νέων συμπράξεων που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε ακόμα παραπάνω την ακτίνα δράσης μας και θα αυξήσουν τους επωφελούμενους όλο και περισσότερο.  H AMAKA είναι μέλος της European Federation of Art Therapy (EFAT) και του International Network for Contemporary performing Arts (IETM).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6937117747

Email: amaka.arte@gmail.com

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: http://www.amaka.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/amaka.arte/?locale=el_GR

Instagram: https://www.instagram.com/amaka.gr/

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο