15.11.2023

65+ Σταθμοί Μας – Ολοκλήρωση έργου

1η Δημοτική Κοινότητα
2η Δημοτική Κοινότητα
3η Δημοτική Κοινότητα
4η Δημοτική Κοινότητα
5η Δημοτική Κοινότητα
6η Δημοτική Κοινότητα
7η Δημοτική Κοινότητα
Αλληλεγγύη
Βέλτιστες πρακτικές
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
65+ Σταθμοί Μας – Ολοκλήρωση έργου

PEOPLE BEHIND

«Δεν είμαστε βάρος σε κανέναν, είμαστε αυτόνομοι»

«Περάσαμε καλά, το ευχαριστήθηκα που μιλήσαμε εμείς οι μεγάλοι με εσάς τα νέα κορίτσια και μας καταλάβατε. Δεν το περίμενα»

«Είναι δυνατόν να λέμε είμαι μεγάλη μετά τα 65; Έχει ηλικία ο έρωτας; Όχι, δεν έχει»

«Δεν είμαι γέρος, είμαι γερός»

Αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις που μοιράστηκαν μαζί μας οι συμμετέχοντες του έργου “65+ Σταθμοί Μας”, που υλοποιήσαμε από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2023, με την υποστήριξη του προγράμματος συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων.

Βιωματικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν με άτομα άνω των 65 ετών σε 10 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, με στόχο οι συμμετέχοντες να εκφράσουν και να επεξεργαστούν κοινές και ατομικές εμπειρίες, απόψεις, σκέψεις, συναισθήματα, ιστορίες ζωής, διερευνώντας ταυτόχρονα ιδέες και προτάσεις για μία έμπρακτη κοινωνία των πολιτών με βασικές αξίες την αποδοχή, το σεβασμό και την συμπεριληπτική διάθεση.

Παράλληλα δημιουργήθηκε και ένα σύντομο ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης για να αναδείξουμε και να ενημερώσουμε πολίτες και φορείς για το ζήτημα των ηλικιακών διακρίσεων και να προωθήσουμε τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του έργου μιλήσαμε για τις ηλικιακές διακρίσεις μέσα από:

– τη σειρά βιωματικών εργαστηρίων στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων – ένα μινι ντοκιμαντέρ που φτιάξαμε με τίτλο “Ο Μεγάλος Άνθρωπος” – μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, στην οποία παρουσιάσαμε μια έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Κορομηλά σε επιμέλεια Κατερίνας Κατάκη

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους στο έργο:

– Ματίνα Καραμέτου, Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπεύτρια – Χριστίνα Καραμολέγκου, Υπ. Δρ. Κοινωνιολογίας του Παντείου Παν/μιου – Σοφία Μέτσιου, Υπεύθυνη Λέσχης Φιλίας Μεταξουργείου – Ειρήνη Βασιλοπούλου, Υπεύθυνη Λέσχης Φιλίας Ακαδημίας Πλάτωνος – Μαριάννα Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγο-Συντονίστρια Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΑμΚΕ Ίασις – Χαρά Σπυροπούλου, Ψυχολόγο-Συντονίστρια Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΑμΚΕ Ίασις και όλους όσους συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ εθελοντικά.

Το έργο “65+ Σταθμοί Μας” ήταν μια ιδέα της  Κατερίνας Κατάκη, το οποίο υλοποίησε με την Δέσποινα Μιτσιάλη και την Ξένια Τσιλοχρήστου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο