04.04.2023

Τo ΣυνΑθηνά ένωσε τις Φωνές των Παιδιών Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Παιδί
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Τo ΣυνΑθηνά ένωσε τις Φωνές των Παιδιών Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας φαίνεται ότι έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς η βία στο σχολείο αντανακλά τη βία και την επιθετικότητα που υπάρχει στην κοινωνία.

Δίνοντας τη σκυτάλη στα παιδιά, η Ομάδα του ΣυνΑθηνά διοργάνωσε την Κυριακή 4 Απριλίου 2023 στον πολυχώρο “Ρομάντσο” την εκδήλωση “Τα Παιδιά Ενώνουν τις Φωνές τους Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού”.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη και η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ‘Αθηνά Υγεία”,  Φωτεινή Λεομπίλλα.

 

 

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή δύο βραβευμένων ταινιών κατά του Σχολικού Εκφοβισμού:
την ταινία μικρού μήκους των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου Αθηνών,  Μη σκ(οί)βεις το κεφάλι,  σε ιδέα- σενάριο- σκηνοθεσία των Πάμπλο Σότο και Μαρίας Καραντινάκη, που απέσπασε δυο βραβεία στο φεστιβάλ Ολυμπίας το 2020 και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Sing  σε σκηνοθεσία Kristóf Deák, που παραχωρήθηκε από τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό οργανισμό για παιδιά και νέους, “Νεανικό Πλάνο”.

 

 

 

Στη συνέχεια, οι επιστημονικές συνεργάτιδες του Κέντρου Πρόληψης της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων «Αθηνά Πολύβουλος»,  Αύρα Βαζαίου και η Ναταλία Τζοβάρα, έκαναν μία συμμετοχική παρέμβαση με τίτλο «Όλ@ μαζί απέναντι στην Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό».

 

 

Αμέσως μετά, η σκυτάλη δόθηκε στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των εξαιρετικών μουσικών και καθηγητών τους, Ορέστη Ντάντου και  Βάσιας Βουγιουκλή, παρουσίασαν το τραγούδι “Μικρός Ναυαγός”. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού
(6 Μαρτίου), ύστερα από πρωτοβουλία του ΣυνΑθηνά και του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, Αντώνη Καπετανάκη.

 

Τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού “Μικρός Ναυαγός” έγραψαν οι μαθητές Νάντια Σαμπατάκου, Νίκος Μαλιώρας, Ηλέκτρα Τζεβελέκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το Σύνολο “Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι” του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Βασίλη Χαραλαμπίδη για την διάθεση του πολυχώρου Ρομάντσο, την Έλλη Μπορνόβα για την εξαιρετική συνεργασία,  τον ηχολήπτη Χρήστο Μπρίτο και το φωτογράφο Αλέξανδρο Γεωργιάδη.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΣυνΑθηνά με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας, “Αθηνά Υγεία”.
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο