20.04.2022

Δημόσια Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Open Calls
Αλληλεγγύη
Παιδί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Υγεία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Δημόσια Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Deadline: 31/05/2018

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τοΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, η φιλανθρωπική οργάνωσηHellenic Hope,το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανακοινώνουν τη δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που απευθύνεται σε ελληνικά,μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (στο εξής «Οργανώσεις»). Στόχος του προγράμματος είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών καιη ανάπτυξη ικανοτήτων των ανωτέρω Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν έωςείκοσι τέσσερεις (24) δράσεις με το ποσό των Ευρώ πέντε χιλιάδων (€5.000)κατ’ανώτατον ανά δράση, οι οποίεςθα έχουν διάρκεια έως δώδεκα (12) μήνες και θα εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες, όπως αυτές έχουν οριστεί από τους αντίστοιχους χρηματοδότες του Προγράμματος:

1. «Κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία» (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
2. «Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας» (ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)
3. «Υποστήριξη δράσεων για το παιδί»:
α. «Παιδική προστασία» (Hellenic Hope)
β. «Παιδί και υγεία» (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου)
γ. «Παιδί και περιβάλλον» (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη)

Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις,το Πρόγραμμα περιλαμβάνειδωρεάν συμμετοχή των Οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo. Το SocialDynamo είναι μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Η συμμετοχή των Οργανώσεωνσε ένα βασικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενδυνάμωσης είναι υποχρεωτική.

H φόρμα αίτησης καθώς και το πλήρες κείμενο των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των χρηματοδοτών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη, 31Μαΐου 2018, στις 14:00 μ.μ.. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 20Ιουλίου 2018στις ιστοσελίδες των χρηματοδοτών του Προγράμματος και όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες Οργανώσεις μπορούν να επικοινωνούν με τους χρηματοδότες του Προγράμματος στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα:

1. Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (Θεματική Ενότητα «Κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία»): pos@latsis-foundation.org, 210-6282888.
2. ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (Θεματική Ενότητα «Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας»): info@timafoundation.org, 210-4293514.
3. HellenicHope (Θεματική Ενότητα «Υποστήριξη δράσεων για το παιδί – Παιδική προστασία»):yannos@hellenic-hope.org και ino@hellenic-hope.org.
4. Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου (Θεματική Ενότητα «Υποστήριξη δράσεων για το παιδί – Παιδί και υγεία»): info@cvf.gr, 210-9490253.
5. Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (Θεματική Ενότητα «Υποστήριξη δράσεων για το παιδί – Παιδί και περιβάλλον»): foundation@leventis.net, 210-6165232.
6. Ίδρυμα Μποδοσάκη (Δραστηριότητες Ενδυνάμωσης Ικανοτήτων): socialdynamo@bodossaki.gr, 210-3428087.

Μετάβαση στο περιεχόμενο