10.01.2023

Αυτό είναι “Το Μεγάλο Μας Σπίτι”

Παιδί
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Αυτό είναι “Το Μεγάλο Μας Σπίτι”

Το Μεγάλο μας Σπίτι είναι ένας ζωντανός χώρος υποδοχής όπου το μικρό παιδί συντροφιά με τους ενήλικους συνοδούς και τα μέλη της ομάδας υποδοχής έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει, να παίξει με τον δικό του ρυθμό, να μοιραστεί με τον άλλον σε ένα κλίμα συναισθηματικής ασφάλειας.

Δεν είναι παιδικός σταθμός, ούτε χώρος φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης, ούτε συμβουλευτικό κέντρο.

Μωρά, παιδιά και ενήλικες μπορούν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, σε έναν χώρο κοινωνικοποίησης μέσα από το παιχνίδι και το λόγο.

Η χρήση του χώρου είναι δωρεάν. Ο χώρος είναι ανοιχτός για όλους. Δεν χρειάζεται εγγραφή, ούτε ραντεβού. Μπορεί κάποιος να έρθει όποτε θέλει και να παραμείνει για όσο χρόνο θέλει. Οι μελλοντικοί γονείς είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Η παρουσία του ενήλικα συνοδού είναι υποχρεωτική. Το παιδί μπορεί να συνοδεύεται από τους γονείς ή κάποιο άλλο πρόσωπο φροντίδας και εμπιστοσύνης.

Μόνο το μικρό όνομα του παιδιού ζητείται και σημειώνεται σε κάθε επίσκεψη. Τρία πρόσωπα υποδοχής είναι παρόντα στον χώρο κάθε φορά.

Στο Μεγάλο μας Σπίτι είμαστε εκεί μαζί με τα παιδιά και τους γονείς. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στην ιδιοφυΐα του κάθε παιδιού. Για να δουν οι γονείς τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Για να υπάρξει το απρόοπτο. Η ανοιχτότητα στο άγνωστο του καθενός…τόσο σημαντική.
Μια μικρή κοινότητα παιδιών και μεγάλων δημιουργείται κάθε μέρα για λίγες ώρες. Και την επομένη ξανά. Τα παιδιά μεγαλώνουν με βήματα μικρά. Χρειάζεται ένας χώρος γι΄αυτό. Έξω από την μητρική αγκαλιά αλλά όχι και πολύ μακριά της. Λίγο κοντά, λίγο μακριά, πιο πέρα, ξανά πίσω. Άλλος με σιγουριά κι άλλος με δισταγμό.
Απλά το αφήνουμε να συμβεί.
Τηλέφωνα επικοινωνίας

6977177173, 6973354768

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη 17:00- 20:00

Τετάρτη 10:00-13:00

Παρασκευή 10:00-13:00

Σάββατο 17:00 -20:00

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Σωματείο “Α΄ Παιδική Ηλικία και Γονεϊκότητα – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ”

Μετάβαση στο περιεχόμενο