23.06.2023

Μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards»

1η Δημοτική Κοινότητα
2η Δημοτική Κοινότητα
3η Δημοτική Κοινότητα
4η Δημοτική Κοινότητα
5η Δημοτική Κοινότητα
6η Δημοτική Κοινότητα
7η Δημοτική Κοινότητα
Eθελοντισμός
Παιδί
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards»

Μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards» 

 Τα παιδιά μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα αρκεί, να τα εμπιστευτούμε! 

 «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!» 

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile, για 7η συνεχή χρονιά είχαν τη χαρά αλλά και την τιμή να διοργανώσουν και πάλι τα μαθητικά βραβεία που έγιναν θεσμός, τα «YouSmile Awards». Τα βραβεία αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, κάθε έτους, και έχουν στόχο την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «ΔΑΝΑΟΣ» συναντήθηκαν και πάλι μαθητές, μαθήτριες, σχολεία, εκπαιδευτικοί και αγαπημένοι φίλοι και φίλες των παιδιών, για να γιορτάσουν όλοι μαζί πρωτοποριακές ιδέες αλλά και πράξεις που εμπνέουν μικρούς και μεγάλους και δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο. Με σύνθημα «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο» τα βραβεία που δόθηκαν ανά κατηγορία ήταν:  

 Κατηγορία: Μαθητές & μαθήτριες που βοήθησαν την κοινωνία 

ΝΙΚΗΤΕΣ: Μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου 

Απονομή Βραβείου: Τζωρτζίνα Τσάγκα / Βέρα Τσίχλη 

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Αγρινίου, τα περασμένα Χριστούγεννα, δώρισαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα κάλαντα στο Ειδικό Σχολείο της περιοχής τους, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες ενός άλλου σχολείου, αλλά και κάποιων άλλων παιδιών.  

Κατηγορία: Τεχνολογία & Επιστήμη 

 ΝΙΚΗΤΕΣ: Ομάδα “Robocores” | Γιάννης Ράγκος, Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνος Μαζαράκης 

Απονομή Βραβείου: Άγγελος Πάτσης – Mr.«Πλάκα έχει»

Ο Γιάννης, η Αλίκη και ο Ντίνος είναι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι δημιούργησαν συσκευή που διευκολύνει την πρόσβαση μαθητών με προβλήματα όρασης στο μάθημα, με αφορμή την εμπειρία της Αλίκης όταν έσπασαν τα γυαλιά της και για κάποιες μέρες δεν μπορούσε να παρακολουθήσει. Είναι οι Ομάδα “Robocores” και συμμετέχουν σαν ομάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

 Κατηγορία: Παιδιά που υπερασπίστηκαν δικαιώματα παιδιών 

 ΝΙΚΗΤΕΣ: Μαθητές 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας 

Απονομή Βραβείου: YouSmilers 

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας αποφάσισαν να ταξιδέψουν ως το ακριτικό νησί των Αρκιών για να παρελάσουν με τον Άγγελο, τον μοναδικό μαθητή που ζει εκεί και που δεν έχει φίλους για να παίζει καθημερινά, ούτε συμμαθητές για να παρελάσει μαζί τους. Όπως εύστοχα είπε ένα από τα παιδιά του Δ.Σ. Βούλας  «Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει μόνο του…»  

Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά 

 ΝΙΚΗΤΡΙΑ: Εμμανουέλα Μασούρου 

 Απονομή Βραβείου: Κώστας Γιαννόπουλος 

 Η Εμμανουέλα έχασε την όρασή της στα 7 της χρόνια, από λευχαιμία, είναι μουσικός και πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών. Δεν άφησε την απώλεια της όρασης της να σταθεί εμπόδιο στο να πάρει δίπλωμα βιολιού, ή να ασχοληθεί με την κολύμβηση και κάνει πρωταθλητισμό στο τζούντο, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται τώρα για την Παραολυμπιάδα του Παρισιού! Όνειρό της είναι να γίνει δασκάλα μουσικής σε σχολείο καθώς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πολύτιμο σύντροφό τον σκύλο της, τον Ντόβι. 

Κατηγορία: Αθλητισμός 

ΝΙΚΗΤΡΙΑ: Η 17χρονη Σοφία Φουκαράκη, από το Ηράκλειο Κρήτης 

Απονομή Βραβείου: Χριστόφορος Παπακαλιάτης 

Η Σοφία, μαζί με την ομάδα της, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο πόλο! Πέρυσι ενώ διαγωνιζόταν, διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing και από τον χειμώνα ζει στην Ιταλία, όπου κάνει χημειοθεραπείες και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα εξ αποστάσεως, με την βοήθεια των καθηγητών της. Εάν δεν αποτελεί έμπνευση η Σοφία, με τη δύναμη και την επιμονή της, τότε ποιος;  

 Κατηγορία: Τέχνη και Πολιτισμός 

 ΝΙΚΗΤΕΣ: Μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νέου Ηρακλείου 

Απονομή Βραβείου: Κατερίνα Γκαγκάκη 

Οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νέου Ηρακλείου, που αγαπούν την τέχνη, το παιχνίδι και το περιβάλλον θέλησαν να εμπνεύσουν τους συμμαθητές τους και όλους εμάς δημιουργώντας τα δικά τους αισθητηριακά παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. 

 Κατηγορία: Περιβάλλον 

 ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ: Η 8χρονη Σταυρούλα και η 10χρονη Χρύσα Δημητροπούλου 

Απονομή Βραβείου: Βαγγέλης Νάκης 

Η Σταυρούλα και η Χρύσα είναι μαθήτριες δημοτικού και αγαπούν πολύ τα ζώα. Περνούν τις διακοπές τους στον Πύργο, από όπου κατάγονται. Πέρυσι το καλοκαίρι, βρήκαν ένα κουτάβι ταλαιπωρημένο από την ψώρα και ετοιμοθάνατο, τον Άμος, και αποφάσισαν να το βοηθήσουν μαζεύοντας το και καλώντας την Φιλοζωική της περιοχής. Σήμερα ο Άμος είναι υγιέστατος, ζει στην Φιλοζωική και τα κορίτσια τον επισκέπτονται και μαθαίνουν νέα του. 

Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φέτος πραγματοποιήθηκαν  και με την υποστήριξη του προγράμματος «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ» του Δήμου Αθηναίων

Μετάβαση στο περιεχόμενο