20.04.2022

Open Call: Θελεις να γίνεις και εσύ εξερευνητής στην πόλη;

Open Calls
Δημόσιος Χώρος
Περιβάλλον
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Open Call: Θελεις να γίνεις και εσύ εξερευνητής στην πόλη;

Deadline: 31/08/2017

Θέλετε να γίνετε πρωτοπόροι εξερευνητές πρασίνου στην πόλη;

Το WWF Ελλάς ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία μιας νέας, πρωτότυπης εφαρμογής για κινητά με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου διαδραστικού χάρτη για το πράσινο των πόλεων όλης της Ελλάδας.

Μέσα από την εφαρμογή WWF Greenspaces μπορούμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες για το πού θα βρούμε κάθε πάρκο, σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι μπορεί να μας προσφέρει από υποδομές.

Θέλουμε τη βοήθειά σου! Από τον Ιανουάριο έως και τα μέσα Απριλίου, το WWF Ελλάς αναζητά πολίτες πρόθυμους να συμμετέχουν στη διαδικασία καταγραφής χώρων πρασίνου. Θα γίνεις ένας από τους εθελοντές που θα συμβάλουν στα πρώτα βήματα της εφαρμογής, καταγράφοντας χώρους πρασίνου με το κινητό σου; Θα είναι μια σημαντική δράση στο… πράσινο βιογραφικό σου!

Τι χρειάζεται να κάνεις: Να διαθέτεις Androidsmartphone (η έκδοση iOS θα είναι έτοιμη στο τέλος Μαρτίου)

Να κατεβάσεις την εφαρμογή από εδώ Να επισκεφθείς τουλάχιστον 5 χώρους πρασίνου (πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, άλση) στη γειτονιά σου και να τους καταχωρήσεις στο app.

Θα μπορέσεις να βοηθήσεις;

Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις με το WWF Ελλάς στο greenspaces@wwf.gr ή στο 210 3314893 (Υπόψη Σοφίας Αξωνίδη).   Έλα να πρασινίσουμε τον χάρτη των ελληνικών πόλεων!

Περισσότερα για το WWF Greenspaces:

Με την εφαρμογή WWF Greenspaces θα ανακαλύψουμε νέα πάρκα και θα εντοπίσουμε χώρους πρασίνου που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά μας. Θα δούμε την πραγματική κατάσταση του πάρκου του και τις υποδομές που διαθέτει (παγκάκια, σκίαση, αθλητικές υποδομές, παιδικές χαρές κτλ). Επιπλέον, θα αξιολογήσουμε τους χώρους πρασίνου υποδεικνύοντας στις δημοτικές αρχές και τους συμπολίτες μας καλές και κακές περιπτώσεις.

Όλοι οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να σχολιάζουν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση ενός χώρου πρασίνου, να ανεβάζουν φωτογραφίες και σχόλια και να μένουν ενήμεροι για τα πάρκα που τους ενδιαφέρουν. Τόσο απλά!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί η εφαρμογή, πάτησε εδώ για να δεις μια σειρά από διαφάνειες που εξηγούν τις βασικές λειτουργίες του Greenspaces.

Πάτησε επίσης εδώ για να δεις τρίλεπτο βίντεο με τις οδηγίες χρήσης και τις δυνατότητες της εφαρμογής

Μετάβαση στο περιεχόμενο