Ανασκόπηση: τι έκαναν οι πολίτες τον τέταρτο μήνα του 2016; | Απρίλιος 2016

Ανασκόπηση: τι έκαναν οι πολίτες τον τέταρτο μήνα του 2016; | Απρίλιος 2016

Απρίλιος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δράσεις για το δημόσιο χώρο, τους νέους και την εικόνα της πόλης. Η ομάδα του συνΑθηνά παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του μήνα που πέρασε στο δήμο Αθηναίων.

O Απρίλιος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δράσεις για το δημόσιο χώρο, τους νέους και την εικόνα της πόλης. Η ομάδα του συνΑθηνά παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του μήνα που πέρασε στο δήμο Αθηναίων.

1. Την Παρασκευή, 1 Απριλίου, ολοκληρώθηκε το 2ο Youth Camp του Κέντρου Υποστήριξης Νέων «Νέων Χώρα» στον δημοτικό κινηματογράφο «Στέλλα». Νέοι από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για ένα μήνα στο «Στέλλα», έπαιξαν με υλικά και ιδέες και κατασκεύασαν έπιπλα για όσους τα έχουν ανάγκη. Μάθετε περισσότερα εδώ.

2. Tην Κυριακή 3 Απριλίου, οι atenistas διοργάνωσαν μια μεγάλη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στη δράση συμμετείχαν δώδεκα οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων.

3. Την Κυριακή 3 Απριλίου, σε συνεργασια με το συνΑθηνά, μέλη της GloVo – Global Volunteers Platform, στο πλαίσιο του συνεδρίου «GloVo.Con IV – Insert Yourself to Continue» έβαψαν την προσοψη ενός ιστορικού κτηρίου της Πλατείας Ηρώων στου Ψυρρή στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της 1η Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων.

4. Το Athens Science Festival ήρθε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων από τις 5 μέχρι τις 10 Απριλίου και μας έδειξε πώς να ανακαλύπτουμε την επιστήμη στην καθημερινότητά μας. 

5. Το Σάββατο, 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το You.Th.i Festival το οποίο έφερε κοντά εφηβικές ομάδες Ελλήνων μαθητών με ενήλικες ομάδες μεταναστών ηθοποιών. Μια ολοήμερη γιορτή του θεάτρου, της δημιουργικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας με κοινό μήνυμα: «ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί μέσα από την τέχνη όλα όσα μοιραζόμαστε, ανεξάρτητα από φυλές, φύλα, γλώσσες, θρησκείες και ηλικίες. Ελάτε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε όλα όσα μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί».

6. Toν Απρίλιο παρουσιάστηκαν τα 13 σχολεία που πρασίνισαν στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Πράσινα Δώματα». Τα περιβαλλοντικά οφέλη συνίστανται: • στην ενίσχυση της χλωρίδας και της πανίδας • στην αποτελεσματική διαχείριση του βρόχινου νερού • στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων, δεδομένου ότι τα πράσινα δώματα προστατεύουν το κτίριο από την ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα αποτρέπουν τη διαφυγή θερμότητας • στη συγκράτηση σκόνης, έτσι ο αέρας που αναπνέουμε να γίνεται καθαρότερος. *Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να καταγράψετε τους πράσινους χώρους της πόλης με την εφαρμογή της WWF-Καλύτερη Ζωή! Δείτε πώς εδώ: https://www.synathina.gr/open-call-thes-na-exereuniseis-tin-poli/

7. Tην Τετάρτη 14 Απριλίου εγκαινιάστηκε ο δημοτικός χώρος απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά και πάνω από τη στέγη συνΑθηνά, τον οποίο παραχωρεί ο δήμος Αθηναίων στην Μπιενάλε της Αθήνας στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA. Πληθώρα καλλιτεχνικών projects, συζητήσεων και υπαίθριων προβολών αποκτούν μια νέα στέγη στο κέντρο της πόλης!

8. To Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Open House Athens. 91 χώροι, μεταξύ των οποίων και χώροι δημιουργίας και παραγωγής άνοιξαν τις πόρτες τους στους 29.000 επισκέπτες της διοργάνωσης.

9. Tην Κυριακή 17 Απριλίου η Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά και σε συνεργασία με τη Birdland Promo & Communications συμμετέχει στην εκστρατεία Let’s do it Greece. Κατά τη διάρκεια της δράσης  τοίχοι, κολώνες και αστικός εξοπλισμός καθαρίστηκαν από στρώματα αφισών κατά μήκος της οδού Αιόλου.

 Να έχετε έναν υπέροχο μήνα, γεμάτο δράσεις για την Αθήνα! Η ομάδα του συνΑθηνά

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο