Ανασκόπηση: τι έκαναν οι πολίτες τον τρίτο μήνα του 2016 | Μάρτιος 2016

Ανασκόπηση: τι έκαναν οι πολίτες τον τρίτο μήνα του 2016 | Μάρτιος 2016

O Μάρτιος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δράσεις για τον δημόσιο χώρο, τους νέους και την αλληλεγγύη. Η ομάδα του συνΑθηνά παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του μήνα που πέρασε στο δήμο Αθηναίων.

Ένας μήνας τελείωσε. Ας δούμε τι έκανε την Αθήνα πιο όμορφη! O Μάρτιος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δράσεις για το δημόσιο χώρο, τους νέους και την αλληλεγγύη. Η ομάδα του συνΑθηνά παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του μήνα που πέρασε στο δήμο Αθηναίων.    

1. Την Πέμπτη 3 Μαρτίου ο Πύργος του Νέου Υδαταερίου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και μας προσκάλεσε να ανακαλύψουμε μια άλλη όψη της Αθήνας!‪#‎SWITCH_ON‬

2. Το Μάρτιο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Youth Camp του Κέντρου Υποστήριξης Νέων «Νέων Χώρα» στον δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα! Νέοι από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για ένα μήνα στο «Στέλλα» , έπαιξαν με υλικά και ιδέες και κατασκεύασαν έπιπλα για όσους τα έχουν ανάγκη. Μάθετε περισστότερα εδώ: https://www.synathina.gr/oloklironetai-i-deuteri-ethelontik…/

3. Το Career Fair.4all είναι η Πρώτη Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα από την Glovo.4all. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου εταιρείες, φορείς και άνθρωποι με αναπηρίες συναντήθηκαν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με σκοπό την δυνατότητα ένταξης των ΑμεΑ στην ελληνική αγορά εργασίας.

4. To Σάββατο 19 Μάρτιου οι atenistas έφτιαξαν ένα cuprocking DIY παρκάκι στο Γκάζι. Μάθετε περισσότερα εδώ.

5. Την Τρίτη 22 Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων εγκαινίασε μία νέα, βιώσιμη  προσέγγιση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στην πόλη με την υποστήριξη του συνΑθηνά και της κοινωνίας των πολιτών. Καθαρισμός – Προστασία – Διατήρηση είναι το τρίπτυχο αυτής της νέας στρατηγικής που βασίζεται στην ιδέα των αποτελεσματικών συνεργειών. Μαζί καθαρίζουμε την πόλη από τις μουτζούρες, με εργαλείο τις «Οδηγίες για την αφαίρεση των γκράφιτι» του συνΑθηνά.

6. Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου της ΠΕΨΑΕΕ υποδέχθηκε τη Γέφυρα σε μια συγκινητική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στη νέα προσπάθειά της για την προσωρινή φιλοξενία των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου στην πόλη.

Να έχετε έναν υπέροχο μήνα, γεμάτο δράσεις για την Αθήνα! Η ομάδα του συνΑθηνά

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο