Ανασκόπηση: τι έκαναν οι πολίτες τον δεύτερο μήνα του 2016 | Φεβρουάριος 2016

Ανασκόπηση: τι έκαναν οι πολίτες τον δεύτερο μήνα του 2016 | Φεβρουάριος 2016

 O Φεβρουάριος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δράσεις για τη γειτονιά, τον δημόσιο χώρο, το παιδί και την αλληλεγγύη. Η ομάδα του συνΑθηνά παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του μήνα που πέρασε στο Δήμο Αθηναίων και λίγο πιο μακριά.

Ένας μήνας τελείωσε. Ας δούμε τι έκανε την Αθήνα πιο όμορφη! O Φεβρουάριος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δράσεις για τη γειτονιά, τον δημόσιο χώρο, το παιδί και την αλληλεγγύη. Η ομάδα του συνΑθηνά παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του μήνα που πέρασε στο Δήμο Αθηναίων και λίγο πιο μακριά.

 1. Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, το συνΑθηνά συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας εργασίας City Makers στο Άμστερνταμ. Το συνΑθηνά είχε εισηγητικό ρόλο σε δύο από τα δώδεκα εργαστήρια του διημέρου (Co-creation Citizens and the Government και Redesigning Democracy), στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 25 μεγάλων πόλεων της Ευρώπης καθώς και εκπρόσωποι 35 πόλεων της Ολλανδίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2. Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση του περιοδικού δρόμου σχεδία, «Πωλητής για μια ώρα». Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, από το χώρο της μουσικής ο Μάρκος Κούμαρης, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαριέττα Φαφούτη, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

3. Στις 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Διάσκεψη για την Αθήνα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στα τέσσερα θεματικά εργαστήρια, ενεργοί πολίτες συζήτησαν για τα Ανοιχτά Σχολεία, το Εμπορικό Τρίγωνο, τον Εθνικό Κήπο, καθώς και για την συμμετοχικότητα των πολιτών στις γειτονιές.

4. Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, η Θετική Φωνή και το Ath Check Point γιόρτασαν την Διεθνή Ημέρα Προφυλακτικού γεμίζοντας μουσική και χρώματα την οδό Πιττάκη. Εθελοντές και εθελόντριες μοίρασαν στους διερχόμενους δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό για θέματα πρόληψης, ενώ παράλληλα έκαναν μια μικρή ανάπλαση στον πεζόδρομο, βάφοντας και καθαρίζοντας  τις προσόψεις των κτιρίων της γειτονιάς.

5. Την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό άνοιξε τις πόρτες του στον χώρο του πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ! Το πάρκο φιλοξενεί μια σειρά από πρότυπες δράσεις και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διαφορετικό στέκι για μικρούς και μεγάλους. Διεύθυνση: Τριφυλίας & Λάκωνος 9, Σταθμός Μετρό Πανόρμου.

6. Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, τα μέλη του Agora of Pandrossou γιόρτασαν τις Απόκριες διοργανώνοντας μια υπαίθρια μουσικοχορευτική παράσταση στον πεζόδρομο. Μετά το τέλος της γιορτής καταστηματάρχες μάζεψαν τις σερπατίνες και το χαρτοπόλεμο, αφήνοντας τον δρόμο καθαρό.

7. Την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, οι Blood-e διοργάνωσαν μια μοναδική γιορτή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Πραγματοποιήθηκαν 11 δράσεις από ισάριθμους φορείς με τελικό αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 58 μονάδων αίματος για τις ανάγκες του Συλλόγου Φλόγα.

8. Η Αθήνα‬ αναδείχτηκε ως ο δεύτερος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2016 στον διαγωνισμό European Best Destinations. Ευχόμαστε του χρόνου να φτάσουμε στην πρώτη θέση! 

 Ραντεβού τον επόμενο μήνα. Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα, γεμάτη δράσεις για την Αθήνα! Η ομάδα του συνΑθηνά

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο