Τι ακριβώς έκαναν οι παραγωγοί του Red Fm στη στέγη συνΑθηνά;

Τι ακριβώς έκαναν οι παραγωγοί του Red Fm στη στέγη συνΑθηνά;

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ο Red Fm μετέδιδε ζωντανά το πρόγραμμα του από τη στέγη μας στη Βαρβάκειο Πλατεία45 ώρες μετάδοσης, 3 εξαιρετικοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, 3 συνεντεύξεις και άπειρα τραγούδια συνέθεσαν μια πολύ ζεστή και ιδιαίτερη εμπειρία για εμάς. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, μιλήσαμε με τους παραγωγούς του Red Fm και συζητήσαμε για την Αθήνα, το συνΑθηνά και το ρόλο του ραδιοφώνου στη ζωντανή κοινότητα που υλοποιεί δράσεις για την πόλη.

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ο Red Fm μετέδιδε ζωντανά το πρόγραμμα του από τη στέγη μας στη Βαρβάκειο Πλατεία. 45 ώρες μετάδοσης, 3 εξαιρετικοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί (Λευτέρης Κεφαλάς, Πέτρος Κουμπλής, Γιάννης Γιακουμάκης), 3 συνεντεύξεις και άπειρα τραγούδια συνέθεσαν μια πολύ ζεστή και ιδιαίτερη εμπειρία για εμάς. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, μιλήσαμε με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Red Fm και συζητήσαμε για την Αθήνα, το συνΑθηνά και το ρόλο του ραδιοφώνου στη ζωντανή κοινότητα που υλοποιεί δράσεις για την πόλη.

Πώς θα περιέγραφες σε κάποιον την εβδομάδα που ο Red Fm μετέδιδε ζωντανά το πρόγραμμα του από τη στέγη συνΑθηνά;

Πέτρος Κουμπλής: Μας αρέσει πολύ όταν κάνουμε εκπομπές έξω και πόσο μάλλον όταν είμαστε σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι πραγματικά δημιουργικό και όντως εδώ, στο συνΑθηνά, όλα αυτά τα πράγματα που κάνετε δημιουργούνε μια αύρα. Είναι τόσο δημιουργικά όλα αυτά που συμβαίνουν που αμέσως συνδέονται και νομίζω ότι ταιριάζουν απόλυτα με αυτό που θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, με οτιδήποτε ενδιαφέρον υπάρχει σε αυτή εδώ την πόλη και για εμάς η εμπειρία ήταν υπέροχη. Πραγματικά, ήδη, μας λείπετε που θα σταματήσουμε τις εκπομπές και θα επιστρέψουμε στο στούντιο. Θα θέλαμε πάρα πολύ να ξανάρθουμε εδώ και θεωρώ ότι πραγματικά μάθαμε κάτι. Μάθαμε αρκετά πράγματα για το τι κάνετε και εσείς και νομίζω ότι από εδώ και πέρα μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να είμαστε πιο εξωστρεφείς και να μιλάμε στον κόσμο και να εξηγούμε οτιδήποτε δημιουργικό μπορεί να συμβαίνει στην Αθήνα.

Γιάννης Γιακουμάκης: Αυτή η εβδομάδα μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, εγώ είμαι και ένας άνθρωπος που κυκλοφορεί στο κέντρο κάθε μέρα και οι εικόνες που είδαμε εδώ μου είναι αρκετά οικείες. Μου άρεσε πάρα πολύ όλη αυτή η επαφή γενικά και είχαμε και την ευκαιρία να δούμε πράγματα που δε γίνονται γνωστά. Πράγματα που κάνει ο δήμος, πράγματα που γίνονται στην πόλη και δε γίνονται γνωστά. Και την ευκαιρία να έχεις και μια πιο ζωντανή επαφή με τον κόσμο. Κάτι που ήταν πάρα πολύ καλό.    

Ποιος είναι ο ρόλος του ραδιοφώνου στη νέα αυτή συνθήκη που έχουν δημιουργήσει οι δράσεις των πολιτών στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια;

Πέτρος Κουμπλής: Εμείς έχουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας. Όταν, λοιπόν, έχεις ένα μέσο όπως το ραδιόφωνο – και μάλιστα μέσω ενός σταθμού όπως είναι ο Red Fm, ο οποίος απευθύνεται σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά – είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσεις και εσύ ο ίδιος πως χρησιμοποιείς και πως αξιοποιείς αυτό το μέσο. Εμείς, έχουμε όλα αυτά τα χρόνια μια σταθερά υψηλή ακροαματικότητα και από ανθρώπους που πραγματικά μας ακούν, και προσέχουν και ξέρουν και δραστηριοποιούνται οι ίδιοι στην καθημερινότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι συνειδητά ακούνε Red Fm για το επίπεδο του λόγου του, για το τι επικοινωνεί. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ ότι όλο αυτό που κάνουν αυτοί οι νέοι, δημιουργικοί άνθρωποι σε αυτήν εδώ την πόλη που τυχαίνει να ζούμε, την Αθήνα, ταιριάζει απόλυτα. Όπως και εμείς, είμαστε πάλι άνθρωποι που προσπαθούμε και κάνουμε τις δικές μας δράσεις. Αυτοί οι δύο κόσμοι, νομίζω, ότι συνδυάζονται πάρα πολύ καλά. Νομίζω επίσης ότι οτιδήποτε αξίζει μπορεί να έχει θέση στο δικό μας ραδιόφωνο.

Γιάννης Γιακουμάκης: Καλό θα είναι να βοηθάμε στο να περνάνε αυτά τα μηνύματα αλλά και τα γεγονότα. Δηλαδή, επειδή η επικαιρότητα πολλές φορές τα πνίγει όλα, καλό θα είναι να βοηθάμε και εμείς και να ενημερώνουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα το νέο κόσμο για πράγματα και δυνατότητες που υπάρχουν στην πόλη και πολλές φορές μπορεί να μένουν αναξιοποίητες. Οπότε φυσικά το ραδιόφωνο μπορεί να παίξει πολύ σπουδαίο ρόλο σε αυτό.  

Εσύ έχεις συμμετάσχει ποτέ σε κάποια δράση ή έχεις ξεχωρίσει κάποια δράση που αφορά την ποιότητα ζωής στην Αθήνα;

Πέτρος ΚουμπλήςΤο πρώτο που κάνω και το θεωρώ πολύ βασικό είναι εγώ να είμαι ένας πολίτης που δρα και ζει συνειδητά μέσα στην πόλη του. Οπότε, το πιο σημαντικό για εμένα είναι το πως κινούμαι και το τι κάνω καθημερινά (πως ανακυκλώνω, αν είμαι ευγενής κλπ). Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι είναι το πρώτο και βασικό και πρέπει να το κάνουμε όλοι. Κάθε μέρα, δηλαδή, κάνω και την δική μου αυτοκριτική σχετικά με το αν ήμουν σωστός απέναντι στην πόλη. Η Αθήνα είναι μια πόλη που αγαπάω, μια πόλη στην οποία έχω μεγαλώσει. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το δικό μου κομμάτι είναι να επικοινωνώ το οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτήν εδώ την πόλη. Δηλαδή, το όποιο δικό μου ταλέντο, η όποια δική μου ικανότητα και επαγγελματική ιδιότητα είναι το να επικοινωνώ, το να μπορώ να δημοσιοποιώ με όποιο τρόπο μπορώ το οτιδήποτε θετικό συμβαίνει. Και νομίζω ότι αυτή είναι η δική μου αποστολή και δεν έχει νόημα το να διαφημίσω το οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνω εγώ ως άτομο μέσα σε αυτήν την κοινωνία. Μένουμε, νομίζω, στο ότι ως δημοσιογράφος μπορώ να γράφω, να μιλάω και να επικοινωνώ οτιδήποτε ενδιαφέρον μπορεί να συμβαίνει.

Γιάννης Γιακουμάκης: Μου αρέσει πάρα πολύ η πρωτοβουλία του Listen to the Roadπου συγκεντρώνει διάφορα δρώμενα και καλλιτέχνες σε σημεία της πόλης και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ δημιουργικό και θα έρθει σε επαφή μαζί του πολύς κόσμος.

Από όλους εμάς στο συνΑθηνά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία και τις καλύτερες ευχές μας για τα 11 χρόνια του Red Fm!

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο