Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στα ΚΑΦΑΟ της Φωκίωνος

Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στα ΚΑΦΑΟ της Φωκίωνος

Καλλιτέχνες μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στη Φωκίωνος Νέγρη, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου».

Καλλιτέχνες μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στη Φωκίωνος Νέγρη, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου».

3 καλλιτέχνες ανέλαβαν να ομορφύνουν τα ΚΑΦΑΟ της Φωκίωνος Νέγρη σε συνεργασία με το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου». Χρησιμοποιώντας πινέλα και μπογιά, τους έδωσαν χρώμα και ζωντάνια, ενώ με το ειδικό υλικό που προστέθηκε στη συνέχεια, εξασφαλίστηκε η προστασία των ΚΑΦΑΟ από μελλοντικές φθορές.

Το πρόγραμμα Υιοθέτησε την Πόλη σου

Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε τo πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» και καλεί τους κατοίκους της Αθήνας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να «υιοθετήσουν» έναν δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μια πλατεία, μια παιδική χαρά, ένα γήπεδο, μια γειτονιά για να γίνουν πιο φωτεινά, πιο πράσινα, πιο φιλικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα αφορά παρεμβάσεις κάθε κλίμακας σε όλη την έκταση του Δήμου Αθηναίων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συνδράμουν στο έργο του Δήμου Αθηναίων με ιδέες, με υλικοτεχνική υποδομή και με χρήματα. Κάθε επιχείρηση και εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα μπορεί να ξεκινήσει από το δρόμο και το πεζοδρόμιό της, το δικό της ζωτικό χώρο.

Τα έργα του προγράμματος έχουν στόχο να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αστεγία, ο πολιτισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες. Οι συμπράξεις μεταξύ του Δήμου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούν να δημιουργήσουν μια υπεραξία που θα καρπώνονται όλοι οι πολίτες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υιοθέτησε την Πόλη σου.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο