Yπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων ξεναγήθηκαν στην έκθεση των έργων Ανοιχτής Σχεδίασης της ΕΕΛ/ΛΑΚ στο Innovathens

Yπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων ξεναγήθηκαν στην έκθεση των έργων Ανοιχτής Σχεδίασης της ΕΕΛ/ΛΑΚ στο Innovathens

Με πρωτοβουλία της ομάδας του συνΑθηνά, ομάδα υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων που ασχολούνται με τον σχεδιασμό του δημοσίου χώρου της πόλης επισκέφτηκαν την έκθεση 13 έργων Ανοιχτής Σχεδίασης η οποία φιλοξενήθηκε στον χώρο του Innovathens (Kόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων)

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της ομάδας του συνΑθηνά, ομάδα υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων που ασχολούνται με τον σχεδιασμό του δημοσίου χώρου της πόλης επισκέφτηκαν την έκθεση 13 έργων Ανοιχτής Σχεδίασης η οποία φιλοξενήθηκε στον χώρο του Innovathens (Kόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων). Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση προσωπικά από τους επιμελητές της έκθεσης (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους σχεδιαστές των έργων και να γνωρίσουν από κοντά τα 13 έργα ανοιχτού υλικού και ανοιχτού λογισμικού που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Μονάδων Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ και είναι διαθέσιμα στο https://github.com/ellak-monades-aristeias.

Στη διάρκεια της επίσκεψης των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων στην έκθεση συζητήθηκαν οι πρακτικοί τρόποι με τους οποίους οι σχετικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων θα μπορούσαν να επικοινωνούν αποτελεσματικότερα με τους νέους σχεδιαστές και να αξιοποιήσουν τα έργα ανοιχτής σχεδίασης υιοθετώντας τα για βιομηχανική παραγωγή και χρήση στο δημόσιο χώρο. Μέσα από τη συζήτηση των υπαλλήλων του δήμου με τους επιμελητές και τους σχεδιαστές της έκθεσης διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη για χαρτογράφηση των αναγκών της πόλης έτσι ώστε το είδος των έργων που σχεδιάζονται να ανταποκρίνεται καλύτερα στις πραγματικές ανάγκες της πόλης και οι σχεδιαστές να αξιοποιούν την εμπειρία των δημοτικών υπαλλήλων καθώς και τη βαθιά γνώση τους για τις ανάγκες της πόλης. Αντίστροφα, διατυπώθηκε η ανάγκη για συστηματικότερη ενημέρωση των υπηρεσιών του δήμου γύρω από την ύπαρξη και την διάθεση έργων τα οποία είναι σχεδιασμένα με ανοιχτές άδειες, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα κάθε φορά που προκύπτουν οι αντίστοιχες ανάγκες.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του συνΑθηνά να διασυνδέει τους φορείς και τους υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην πόλη μας με στόχο την βελτίωση και επικαιροποίηση των υπηρεσιών του δήμου σε σχέση με τις ανάγκες της σύγχρονης πόλης, η ομάδα του συνΑθηνά νιώθει πως αυτή ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη συνάντηση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκάκι το οποίο ήταν μέρος της έκθεσης και σχεδιάστηκε από τους Ευγενία-Μακρίνα Αγγελάκη και Θεόδωρο Σιούτη, φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δωρίστηκε σε μια συμβολική κίνηση στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και είναι πλέον μόνιμα εγκαταστημένο έξω από το κτήριο του Innovathens. Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη την ξενάγηση των υπαλλήλων του δήμου στην έκθεση. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΛ/ΛΑΚ εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο