Η στέγη ΣυνΑθηνά άνοιξε!

Η στέγη ΣυνΑθηνά άνοιξε!

Σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού και με παρουσία πλήθους πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, τα εγκαίνια της στέγης “ΣυνΑθηνά”, στην Πλατεία Βαρβακείου.

Σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού και με παρουσία πλήθους πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, τα εγκαίνια της στέγης “ΣυνΑθηνά”, στην Πλατεία Βαρβακείου, απέναντι από την Δημοτική Αγορά. H στέγη αποτελεί ένα χώρο συνάντησης για τις δυναμικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών της πόλης της Αθήνας, το φυσικό χώρο της διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Γ. Καμίνης, εγκαινιάζοντας την λειτουργία του χώρου, υπογράμμισε ότι “οι Ομάδες Πολιτών αποτελούν τις νέες συλλογικότητες της εποχής μας” και ότι “ο δήμος Αθηναίων θεωρεί τις ομάδες πηγή έμπνευσης και συμμάχους για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Αθήνα”.

http://www.youtube.com/watch?v=uk0Wx9GBfL0
Η στέγη “ΣυνΑθηνά” και η τοποθέτηση των φωτογραφιών του Καμίλο Νόλλα στα ρολά των καταστημάτων της Βαρβακείου Αγοράς έρχονται ως συνέχεια των παρεμβάσεων του δήμου Αθηναίων στην οδό Αθηνάς. Στόχος των παρεμβάσεων είναι αφενός μεν να αποκτήσει μια διαφορετική όψη το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης, αφετέρου δε να ανοίξει δρόμους ουσιαστικής επικοινωνίας με τις δημιουργικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών, ελπίζοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας για το καλό της πόλης μας. Η δημιουργία της στέγης αποτελεί πρότυπο παράδειγμα συνεργασίας του Δήμου με Ομάδες Πολιτών και ιδιώτες χορηγούς και αυτό αποτυπώθηκε και στις εκδηλώσεις των εγκαινίων, που κορυφώθηκαν με την δυναμική παρουσία της ομάδας κρουστών “Quilombo”. Στην εκδήλωση συνέβαλαν οι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο “Πράκσις”, “Σχεδία” και “Fair Trade Hellas” όπως και oι καλλιτέχνες των “Circuz Days” και “Quilombo” για τη γιορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. H ομάδα της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης και η εταιρία “Σκριμιζέας & ΥΟΙ ΑΒΕΕ” με την ευγενική προσφορά μιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε μικρό μέγεθος για τις ανάγκες τις στέγης. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και καταστηματάρχες της οδού Αθηνάς, έδειξαν για άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή τους σε όλη αυτήν την προσπάθεια, διαθέτοντας τα προϊόντα που κεράστηκαν στους παρευρισκόμενους.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα εγκαίνια (Φωτογράφος: Χρήστος Αραζός | docville)

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο