Οι πρόσφυγες σε χρειάζονται | Ένα φυλλάδιο πληροφοριών για πρόσφυγες από τον Αθήνα 9.84

Οι πρόσφυγες σε χρειάζονται | Ένα φυλλάδιο πληροφοριών για πρόσφυγες από τον Αθήνα 9.84

Ο Αθήνα 9.84, τα ΕΛ.ΤΑ. και η Athens Voice ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εφημερίδα για τους πρόσφυγες. Με κεντρικό σύνθημα: «Οι πρόσφυγες σε χρειάζονται»

Ο Αθήνα 9.84, τα ΕΛ.ΤΑ. και η Athens Voice ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εφημερίδα για τους πρόσφυγες. Με κεντρικό σύνθημα: «Οι πρόσφυγες σε χρειάζονται», μια ένθετη εφημερίδα – οδηγός επιβίωσης για τους πρόσφυγες, στα Αραβικά, κυκλοφορεί με το φύλλο της Athens Voice, αυτήν την εβδομάδα. Η προτροπή σε όλους είναι το ένθετο αυτό να φτάσει στα χέρια όσων το έχουν ανάγκη.

Το τετράπτυχο φυλλάδιο, που ετοίμασε ο Αθήνα 9.84 με σύνθημα «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις»  και η εφημερίδα – οδηγός επιβίωσης εκδόθηκαν με την πολύτιμη αρωγή των Ελληνικών Ταχυδρομείων και αποστέλλονται, μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στους χώρους υποδοχής προσφύγων, στα πλοία με τα οποία μεταφέρονται και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους αλλά και στις ΜΚΟ και στις άτυπες ομάδες που συμμετέχουν στην πλατφόρμα του συνΑθηνά και βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” με τους εθελοντές τους.

*Τόσο το φυλλάδιο, όσο και την εφημερίδα μπορείτε να τα βρείτε και να τα “κατεβάσετε” σε ψηφιακή μορφή: την εφημερίδα στην αραβική γλώσσα εδώ και το φυλλάδιο στα αραβικά εδώ & στα αγγλικά εδώ *Αν είστε μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης ή άτυπης ομάδας και θεωρείτε ότι μπορείτε στις δράσεις σας βοηθήσετε με τη διανομή εφημερίδων και φυλλαδίων επικοινωνήστε με την ομάδα του συνΑθηνά ή απευθείας με τον Αθήνα 9.84. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθήνα 9.84 μεταδίδει καθημερινά στις 9 το βράδυ αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο αναμεταδίδεται στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Το αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας αναμεταδίδουν σε ώρες επιλογής τους και 9 ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα (το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι 1», ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης «FM 100», οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου-Ρόδου και Σερρών, καθώς επίσης και το «Ράδιο Μαχητής» στο Κιλκίς κ.λπ. Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και ειδήσεις από τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα του «Αθήνα 9.84» μεταδίδεται και από τον δορυφόρο EUTELSAT 9 στις 9.0° Ανατολικά στους 12,380 GHZ με κάθετη πόλωση κεραίας Symbol rate 27.500 FEC 2/3 Η λήψη είναι δυνατή με οποιονδήποτε ψηφιακό αποκωδικοποιητή συμβατό με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.        

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο