Εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Sport For Athens

Εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Sport For Athens

Μια σειρά από τέσσερα online εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες διοργανώνει τις προσεχείς εβδομάδες το Sport For Athens στο πλαίσιο του co-Athens και του πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing The Limbo. To Sport for Athens είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian & Greek Youth Forum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο ενίσχυσης κοινωνικών αξιών όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προώθηση των παγκόσμιων στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε online μορφή με ελεύθερη συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στο σπίτι τους τα υλικά για τα εργαστήρια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι΄ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

14 Απριλίου, 18.30 – 19.30
«Μικροί Αγρότες στην Πόλη» (για παιδιά)

Παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών θα έχουν τη ευκαιρία να κάνουν μια διαδικτυακή αλλά βόλτα στο βιολογικό λαχανόκηπο στο «Κέντρο της Γης». Θα ανακαλύψουν μαζί τί φυτά καλλιεργεί ο κηπουρός αυτή την εποχή και ποιες είναι οι καθημερινές εργασίες σ’ ένα αγρόκτημα. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τα μέρη των φυτών και θα γνωρίσουν τις λειτουργίες τους, καθώς επίσης θα κατανοήσουν έννοιες όπως η βιολογική γεωργία και η εποχικότητα. Τέλος, θα φυτέψουν σπόρους σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 16 Απριλίου και Παρασκευή 7 Μαΐου, 17.30 – 18.30
Εργαστήριο Κόμικς για παιδιά

Παιδιά ηλικίας 9-12 ετών θα μυηθούν στον δημιουργικό κόσμος των κόμικς και θα ολοκληρώσουν το δικό τους κόμικ με θέμα τον αθλητισμό, υπό την καθοδήγηση του σκιτσογράφου και γελοιογράφου Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τετάρτη 21 Απριλίου και Τετάρτη 12 Μαΐου, 17.30 – 18.30
«Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή: σχεδία αρτ/ upcycling» (για ενήλικες)

Πώς μπορούν τα παλιά περιοδικά ή εφημερίδες να επαναχρησιμοποιηθούν και να μεταμορφωθούν σε προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας; Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της διαδικασίας της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling) από τους ίδιους τους ωφελούμενους του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 23 Απριλίου, 17.00 – 18.00
Εργαστήρι Κομποστοποίησης (για ενήλικες)

Ιδέες και λύσεις για την εναλλακτική διαχείριση των οικιακών οργανικών αποβλήτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να μετατρέψουν τα οργανικά απόβλητα τους σε βιολογικό λίπασμα μέσω της κομποστοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων τους και παράλληλα να βελτιώσουν την ποιότητα και τη βιοποικιλότητα του εδάφους τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι δράσεις αποτελούν μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο