20.04.2022

Ανοιχτό κάλεσμα για καταγραφή αστικών χώρων πρασίνου

Open Calls
Δημόσιος Χώρος
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Περιβάλλον
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτό κάλεσμα για καταγραφή αστικών χώρων πρασίνου

Deadline: 12/12/2013

Ανοιχτό κάλεσμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων με σκοπό την καταγραφή  αστικών χώρων πρασίνου στo πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη (ΕΒΕ) της Ελλάδος.

Οι δράσεις έχουν αφετηρία τις δημοτικές βιβλιοθήκες Αθήνας, Ηλιούπολης, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Θέλετε να γνωρίσετε τους πράσινους χώρους της περιοχής σας;

Να καταγράψετε την παρούσα κατάσταση τους, να συζητήσετε για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν;

Επικοινωνήστε με τη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να δηλώσετε συμμετοχή και ελάτε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 17.00-19.00 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη για ενημέρωση.

Η καταγραφή των πράσινων χώρων από τις ομάδες πολιτών που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 11.00 στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παράλληλα την ίδια ώρα θα γίνει το κυνήγι θησαυρού στον Εθνικό Κήπο.

Τα προβλήματα και οι προτεινόμενες αλλαγές θα ανέβουν σε εφαρμογή που θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάς, για να δημιουργηθεί έτσι μία πλούσια βάση στοιχείων για τους πράσινους χώρους ανά την Ελλάδα, τα προβλήματά τους και τους τρόπους αποκατάστασης.

Δηλώσεις συμμετοχής και επικοινωνία: τηλ.210 8810884 e- mail : publibrath@yahoo.gr

*Οι βιβλιοθήκες των πέντε Δήμων είναι μέλη του προγράμματος Future Library, www.futurelibrary.gr

*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατά τόπους δράσεις και τη συμμετοχή στα διάφορα εργαστήρια, μπορείτε να απευθυνθείτε: Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας: 210-8846011, 210-8846012

*Το πρόγραμμα Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org).

Μετάβαση στο περιεχόμενο