04.11.2022

«Συντροφιά με τη σύγχρονη τέχνη»

1st District
Culture
Solidarity
Best practices
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
«Συντροφιά με τη σύγχρονη τέχνη»

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων

Το «Συντροφιά με τη σύγχρονη τέχνη» είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή με την τέχνη ηλικιωμένους συμπολίτες μας και άτομα με δυσκολίες μετακίνησης.Δίνει την δυνατότητα στους συνανθρώπους της τρίτης ηλικίας από τις λέσχες φιλίας να επισκεφτούν το Μουσείο είτε δια ζώσης, είτε με την βοήθεια της τεχνολογίας στο χώρο τους, εφόσον δυσκολεύονται στην μετακίνηση. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και υλοποιείται από το τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων αποσκοπεί στην παροχή κοινωνικής φροντίδας από ειδικούς επιστήμονες και καταρτισμένα στελέχη σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους διαβιούν μόνοι τους. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» περιλαμβάνει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.
Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων
Ιδέα και σχεδιασμός προγράμματος για το ΕΜΣΤ: Ιωακείμ Θεοδωρίδης (πολιτιστικός διαχειριστής)
Συντονισμός για τον Δήμο Αθηναίων: Άννα Κωστοπούλου (προϊσταμένη Τμήματος Τρίτης Ηλικίας)
Συνεργάτες ΕΜΣΤ: Ελισάβετ Ιωαννίδη (επιμελήτρια Εκπαίδευσης), Δημήτρης Καννάς (εμψυχωτής εργαστηρίων), Μαρίνα Τσέκου (επιμελήτρια Εκπαίδευσης)

Skip to content