Τα Παιδιά ενώνουν τις Φωνές τους κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Τα Παιδιά ενώνουν τις Φωνές τους κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Το ΣυνΑθηνά με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Αθηνά Υγεία”, σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

“Τα Παιδιά ενώνουν τις Φωνές τους κατά του Σχολικού Εκφοβισμού”

Κυριακή 2 Απριλίου στο Ρομάντσο
 ώρα 16:30 

Την εκδήλωση πλαισιώνουν: το Μουσικό Σχολείο Αθηνών, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών & η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

16:45-17:30 

Καλωσόρισμα 

Προβολή βραβευμένης ταινίας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθήνας: Μη σ(κύβοι)ς το κεφάλι, (διάρκεια 6’)
Η ταινία περιγράφει τις δύσκολες ώρες που περνάει ένας μαθητής στο σχολείο και τον σχολικό εκφοβισμό που υπομένει από συμμαθητές του. Ένα όνειρο όμως τον βοηθάει να ξεπεράσει τον φόβο του και να τους αντιμετωπίσει. Σκηνοθεσία, ιδέα, σενάριο: Πάμπλο Σότο, Μαρία Καραντινάκη.

 

Προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας: Τραγούδα!/Sing/Mindenki(Kristóf Deák), (διάρκεια 25’)
Η συμμετοχή της Ζόφι στη διάσημη χορωδία του σχολείου είναι η μοναδική της παρηγοριά. Όμως, ο διευθυντής της χορωδίας, μπορεί και να μην είναι ο εμπνευσμένος δάσκαλος, όπως πιστεύουν όλοι. Η Ζόφι και η καινούρια της φίλη Λίζα, θα πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στο δάσκαλό τους. Η ταινία είναι ευγενική παραχώρηση του Νεανικού Πλάνου.

 

17:30-18:00: Συμμετοχική παρέμβαση με τίτλο «Όλ@ μαζί απέναντι στην Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό». Με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων «Αθηνά Πολύβουλος» /Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία».

 

 

18:00: Παρουσίαση του τραγουδιού “Ο Μικρός Ναυαγός” . Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, ενώνουν τις φωνές τους για να δώσουν τη δική τους απάντηση, ενάντια στο φαινόμενο του bullying. Το τραγούδι “Ο Μικρός Ναυαγός”, δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε στις 6 Μαρτίου, με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

 

 

 

Κλείσιμο εκδήλωσης 

Συναυλία από το Σύνολο “Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι” του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

 

“Τα Παιδιά ενώνουν τις Φωνές τους κατά του Σχολικού Εκφοβισμού”
Κυριακή, 2 Απριλίου και ώρα 16:30
Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3, 10552, Αθήνα

 

Χορηγός Επικοινωνίας :

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο