Οκτώβριος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Οκτώβριος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεδριών για τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο σε θέματα εξεύρεσης πόρων για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεδριών για τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο σε θέματα εξεύρεσης πόρων για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

 Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το κέντρο βάρους των δράσεων του Οκτωβρίου αφορά κυρίως σε θέματα εξεύρεσης πόρων για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι επιμορφωτικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου, 14:00 – 17:00
Webinar: Ανάπτυξη πλάνου βιωσιμότητας

Ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λιαρίκος πραγματοποιεί μια εισαγωγή στην έννοια της οικονομικής βιωσιμότητας για τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και στα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να την πετύχουν. Θα δοθεί έμφαση στην εξεύρεση πόρων, τα διαφορετικά είδη χρηματοδοτήσεων και τα χαρακτηριστικά τους, τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για μία επιτυχημένη προσπάθεια χρηματοδότησης και τη σημασία της σωστής επικοινωνίας και της διαφάνειας κατά τη διάρκειά της. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, 16.00 – 19.00
Webinar: Crowdfunding για ΜΚΟ

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, ιδρυτής της πλατφόρμας crowdfunding Give and Fund συντονίζει ένα online σεμινάριο με στόχο την εξοικείωση των στελεχών ΜΚΟ μετην εξεύρεση πόρων μέσω crowdfunding. Μέσα από ανάλυση case studies, αλλά και πρακτικών ασκήσεων και συμβουλών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν σχετικές απορίες και να αναπτύξουν νέες ιδέες. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 15.00 – 17.00
Webinar: Εξεύρεση Πόρων & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την εξεύρεση πόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τη χρηματοδότηση προγραμμάτων σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου. Εκπαιδεύτρια είναι η κυρία Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν ουσιαστικά την πλευρά των εταιρειών: τι αναζητούν στα προγράμματα ΕΚΕ, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των προτάσεων που ξεχωρίζουν, αλλά και ποιες είναι οι ανάγκες της εταιρείας κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΚΕ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου και Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 14.00 – 17.00
Webinar: Ίδρυση Κοιν.Σ.Επ

Το διήμερο webinar απευθύνεται σε οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την παράλληλη ίδρυση μιας ΚοινΣΕπ με σκοπό την ολιστική ενδυνάμωση των ωφελούμενών τους και τη βιωσιμότητα του φορέα. Θα παρουσιαστούν οι μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων που υφίστανται βάσει ελληνικής νομοθεσίας και τα τυπικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά τους. Έμφαση θα δοθεί στον τρόπο ανάπτυξης του επιχειρηματικού τους μοντέλου καθώς επίσης και στη σημασία μέτρησης του κοινωνικού αποτυπώματος. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 14.00 – 17.00
Webinar: Digital Fundraising

Στο διήμερο webinar θα παρουσιαστεί ο τρόπος δημιουργίας μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής Digital Fundraising σε 5 βήματα. Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν σε καλές πρακτικές και νέες ιδέες εξεύρεσης πόρων μέσω καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων. Στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να σχεδιάσουν τη δική τους digital fundraising καμπάνια. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εξατομικευμένες συνεδρίες συμβουλευτικής

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 15.00-17.00
Αιτήσεις χρηματοδότησης σε Ιδρύματα

Πώς εξασφαλίζεται η σαφήνεια μιας πρότασης και τα στοιχεία κοινωνικής της καινοτομίας; Πώς αξιολογείται ο προϋπολογισμός ενός έργου και με ποιον τρόπο συσχετίζεται με αυτόν του οργανισμού; Η Βάλια Φράγκου, σύμβουλος με πολυετή εμπειρία σε Ιδρύματα, θα παρέχει συμβουλευτική σε οργανώσεις που έχουν σχεδιασμένες προτάσεις προς χρηματοδότηση από κάποιο Ίδρυμα και επιθυμούν να λάβουν ανατροφοδότηση. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, 15.00-17.00
Marketing για ΜΚΟ

Συμβουλευτική σε θέματα επικοινωνίας με ΜΜΕ, χορηγούς, χρηματοδότες, δωρητές, αλλά και ζητήματα branding, λογοτύπου και ιστοσελίδας θα παράσχει η κα Ελένη Σκόνδρα, μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερς Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 15.00 – 17.00
Λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα ΜΚΟ

Ποια η φορολογία των εταιριών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; Τι πρέπει να προσέχω στην τήρηση βιβλίων; Τι απαιτήσεις έχει η οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Λογιστική και φοροτεχνική υποστήριξη για τον μη κερδοσκοπικό τομέα από την Quantum Business & IT Solutions. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Social Dynamo εδώ

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο