Η Καρδιά του Παιδιού

Η Καρδιά του Παιδιού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος “Η Καρδιά του Παιδιού”, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περίπου 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

“Η Καρδιά του Παιδιού” απαριθμεί περίπου 1.900 μέλη και στα 40 χρόνια λειτουργίας της, έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 5.500 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος.

Κύρια μέριμνα του Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Αιόλου 104

Τηλέφωνο: 210 3218488, 210 3253876

Email: info@kardiapaidiou.gr

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: https://kardiapaidiou.gr/

Facebook Page: https://www.facebook.com/SyllogosKardiaPaidiou

Facebook Profile: https://www.facebook.com/kardiapaidiou/

Instagram: https://www.instagram.com/kardiapaidiou_/

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCbXJTxnWT2NuqhLwXf1E8XA

Twitter: https://twitter.com/kardiapaidiou

Άλλο: LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/childsheartassociation/

 

 

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο