20.04.2022

Πρόγραμμα Υποστήριξης Social Startups

Open Calls
Αλληλεγγύη
Δημόσιος Χώρος
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Οικονομία
Περιβάλλον
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Πρόγραμμα Υποστήριξης Social Startups

Deadline: 05/06/2018

Κάντο Μόνος σου. Κι αν αυτό που κάνεις δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, προάγει τα τεχνικά επαγγέλματα και προωθεί τη διάδοση της ιδιοκατασκευής, η LEROY MERLIN και η Ashoka, μία από τις ισχυρότερες ΜΚΟ παγκοσμίως, είναι έτοιμες να σταθούν δίπλα σου.

Με στόχο την ενδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας μέσω της υποστήριξης πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η LEROY MERLIN και η Ashoka ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρόγραμμα «DIY for Social Impact».

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν υπάρχουσες κοινωνικές επιχειρήσεις ή οποιοσδήποτε είναι άνω των 18 ετών και έχει μία καινοτόμο ιδέα για την ανακαίνιση κατοικιών και κτιρίων, την προσβασιμότητα δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, την ανακύκλωση κατασκευαστικών υλικών και εργαλείων, την ενίσχυση τεχνικών επαγγελμάτων και την προώθηση της κουλτούρας του «Κάντο Μόνος σου» (DIY) σε μικρούς και μεγάλους.

Από την πλευρά τους, η LEROY MERLIN και η Ashoka προσφέρουν πολύωρη εκπαίδευση, mentoring και εξατομικευμένη υποστήριξη, επιστρατεύοντας στελέχη τους, συμβούλους επιχειρήσεων και ειδικούς στους ανάλογους τομείς.

Η έναρξη του προγράμματος «DIY for Social Impact» έγινε την Πέμπτη 22 Μαρτίου και ανακοινώθηκε από την Λύδια Παπανδρέου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης της Ashoka στην Ελλάδα, και τον Olivier Arduin, General Manager LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου. Οπως τόνισαν στις παρουσιάσεις τους, η πολυετής εμπειρία της Ashoka στην υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της LEROY MERLIN, δημιουργούν μία πολύ γερή βάση τόσο για την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών στους τομείς του προγράμματος, όσο και για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης της Ashoka είναι η Εναλεία, η πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας που δημιουργήθηκε ποτέ στην χώρα μας. Ηταν μία ιδέα του Λευτέρη Αραπάκη, η οποία υποστηρίχθηκε μέσω προγράμματος της Ashoka κι όπως ο ίδιος είπε στην παρουσίαση του «DIY for Social Impact», το ποσοστό προτάσεων εργασίας στους πρώτους μαθητές της σχολής είναι 100%.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές έως την 5η Ιουνίου στο socialdiy.gr

Οι 8 τομείς του προγράμματος «DIY for Social Impact»
1. Ανακαίνιση και αποκατάσταση κατοικιών που έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας ή φυσικών καταστροφών
2. Προώθηση της προσβασιμότητας ιδιωτικών και δημόσιων χώρων για όλους
3. Ανακαίνιση κτιρίων με στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερης προσφοράς επιλογών κοινωνικού τουρισμού
4. Ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης (ιδιαίτερα στους τομείς των κατασκευαστικών υλικών και εργαλείων)
5. Προώθηση και διευκόλυνση εισόδου σε τεχνικά επαγγέλματα & δεξιότητες
6. Προώθηση της επιχειρηματικότητας εκτός αστικών κέντρων μέσω δραστηριοποίησης σε τεχνικά επαγγέλματα και DIY
7. Δημιουργία καινοτόμων μεθόδων (μικρο)χρηματοδότησης για πρωτοβουλίες σχετικές με τον τομέα των τεχνικών επαγγελμάτων / DIY
8. Προώθηση της DIY κουλτούρας για μικρούς και μεγάλους

https://socialdiy.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο