20.04.2022

Ζωντανές αναγνώσεις και δημιουργία ακουστικών βιβλίων

Βέλτιστες πρακτικές
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ζωντανές αναγνώσεις και δημιουργία ακουστικών βιβλίων

Δράσεις για την υποστήριξη του εντυποανάπηρου πληθυσμού σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας.

από την ομάδα Διαβάζω για τους Άλλους

#ένταξη ΑΜΕΑ
#ευαισθητοποίηση
#αποδοχή της διαφορετικότητας

Σύμφωνα με έρευνες η εντυποαναπηρία, δηλαδή η αδυναμία των ανθρώπων να διαβάσουν μόνοι τους, αγγίζει το 10% του πληθυσμού σε κάθε χώρα.

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους αποτελεί μια ομάδα που αριθμεί περισσότερους από 1200 εθελοντές με στόχο να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι. Το δίκτυο των εθελοντών της ομάδας αναπτύσσει την δραστηριότητά του σε Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Με μότο «Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα κάθε μέρα, στην Αθήνα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Χανιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, οι εθελοντές του Δικτύου διαβάζουν και ηχογραφούν, παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.

www.giatousallous.gr

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο