23.05.2023

Εκδήλωση της ΑΜΚΕ SciFY με θέμα: “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Τεχνολογία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Εκδήλωση της ΑΜΚΕ SciFY με θέμα: “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Με κεντρικό θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάγκη να συν-σχεδιάζουμε μια Συμπεριληπτική Ψηφιακή Μεταρρύθμιση για την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με ομιλίες, συζητήσεις και διάδραση.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πέρα από κάθε αμφιβολία.  Πρόκειται για μια οριζόντια πολιτική που έχει έντονο κοινωνικoοικονομικό αποτύπωμα και θα αλλάξει δραστικά την εικόνα της Ελλάδας έως το 2030.

Ψηφιακός μετασχηματισμός, λοιπόν! Με τον τρόπο αυτό τόσο οι πολίτες όσο και οι δημόσιοι λειτουργοί, όπου και αν βρίσκονται, θα έχουν στα χέρια τους εργαλεία που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και θα τους επιτρέπουν να καινοτομούν σε όποιο πεδίο δραστηριοποιούνται. Θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που επιχειρούνται στο πεδίο της δράσης τους, να συμμετέχουν σε διαβουλεύσεις, να ψηφίζουν σε εκλογές, να διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικές υποθέσεις και δημόσιες οφειλές και να μπορούν να συμμετέχουν σε  διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή μιας διαδρομής που πρέπει να τη διανύσουμε με γρήγορα βήματα, καθώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την προσβασιμότητα, την συμπερίληψη και φυσικά τις ευάλωτες ομάδες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και τα άτομα νεαρής ηλικίας.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στο χώρο του HIGGS την Τρίτη 23 Μαίου με ομιλητές  τον δρα Γιώργο Γιαννακόπουλο, ερευνητή Τεχνητής Νοημοσύνης, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” & Co-founder & CEO στην ΑΜΚΕ SciFY και την Elisa Lironi, Programme Director – European Democracy ECAS με θέμα “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους; Συν-Σχεδιάζουμε μια Συμπεριληπτική Ψηφιακή Μεταρρύθμιση για την Ευρώπη”.

 

 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε διαδραστική Ενότητα Συζήτησης με θέμα “Συν-Σχεδιάζουμε μια Συμπεριληπτική Ψηφιακή Μεταρρύθμιση για την Ευρώπη”.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.scify.org

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο