30.05.2023

“Δραστηριότητες Πολιτισμικής Ενταξης ‐ Γνωρίζουμε την Ελλάδα”- από την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. «Νόστος»

Παιδί
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
“Δραστηριότητες  Πολιτισμικής  Ενταξης  ‐ Γνωρίζουμε την Ελλάδα”- από την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. «Νόστος»

Στο πλαίσιο του έργου "Γνωρίζουμε την Ελλάδα" πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, από την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. «Νόστος», την Μη Κυβερνητική Οργάνωση κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Ανεργίας, ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το παιχνίδι για σαράντα παιδιά της Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού.

Το Μουσείο ως χώρος και η σχέση που αναπτύσσει με κάθε μικρό επισκέπτη, είναι κάτι μαγικό. Μέσα από την αμφίδρομη επαφή γεννιέται μια καινούργια αντίληψη για τον κόσμο. Τα εκθέματα διδάσκουν μια πολύπλευρη αλήθεια και ενισχύουν την προσωπική ταυτότητα κάθε παιδιού.

Στο πλαίσιο του έργου «Δραστηριότητες πολιτισμικής ένταξης- Γνωρίζουμε την Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, από την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. «Νόστος», την Μη Κυβερνητική Οργάνωση κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Ανεργίας, ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το παιχνίδι για σαράντα παιδιά της Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού.

 

 

 

 

Μέσα από το παιχνίδι “Βρες τη ζωγραφιά”, οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μπόρεσαν να μετατρέψουν τις πληροφορίες σε γνώση και κατ’ επέκταση σε εμπειρία ενώ η σχέση χώρου και παιδιού δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις για την γέννηση της αγωγής και της μάθησης αλλά και της γνωριμίας τους με τον ελληνικό πολιτισμό μας.

 

 

 Από το «Νόστος», στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι κυρίες Σίσσυ Ανδιτσοπούλου, Τομαζίνα Τσαλίκη και Στέλλα Μαυρίδη  καθώς και εθελόντριες και παιδαγωγοί της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

 

 

Το πρόγραμμα «Δραστηριότητες πολιτισμικής ένταξης- Γνωρίζουμε την Ελλάδα» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο