20.04.2022

Ανοιχτό Κάλεσμα | IdeasCity Athens του Οργανισμού ΝΕΟΝ

Open Calls
Δημόσιος Χώρος
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Πολιτισμός
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτό Κάλεσμα | IdeasCity Athens του Οργανισμού ΝΕΟΝ

Deadline: 15/06/2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | IdeasCity Athens

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι: 15 Ιουνίου 2016

 

Αθήνα, 19-24 Σεπτεμβρίου 2016: Το New Museum και ο NEON ανακοινώνουν ανοιχτή πρόσκληση για το πρόγραμμα IdeasCity Athens, την πλατφόρμα που ερευνά το μέλλον των πόλεων, με κινητήριο δύναμη την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το New Museum και ο Oργανισμός NEON ανακοινώνουν ανοιχτή πρόσκληση για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα IdeasCity Athens —την πλατφόρμα του New Museum που ερευνά το μέλλον των πόλεων, με κινητήριο δύναμη την τέχνη και τον πολιτισμό— που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19-24 Σεπτεμβρίου 2016. Το πρόγραμμα, με επικεφαλής τον Joseph Grima, Διευθυντή του IdeasCity, είναι ανοιχτό σε ειδικούς/επαγγελματίες που εργάζονται σε σχέση με τον αστικό χώρο, την κοινοτική δραστηριοποίηση, την τέχνη, το design και την τεχνολογία

Έχοντας ως βάση τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στο Ντιτρόιτ τον Απρίλιο, το IdeasCity θα συνεχίσει στην Αθήνα προσκαλώντας διεθνείς Εταίρους να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μίας βδομάδας. Θα ακολουθήσει ένα συνέδριο ανοιχτό στο κοινό, στις 24 Σεπτεμβρίου 2016. Το IdeasCity Athens προσκαλεί ειδικούς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να συμβάλουν στο συναρπαστικό και συλλογικό πρόγραμμα εργαστηρίων για να δημιουργήσουν πολιτιστικές στρατηγικές κατάλληλες για πρακτική εφαρμογή. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εργαστηρίων θα οριστεί από τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης, και 40 αιτούντες θα επιλεγούν ως Εταίροι, από μια διεθνή επιτροπή καλλιτεχνών και επιμελητών.

Το IdeasCity Athens θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του New Museum και του ΝΕΟΝ, με σκοπό την προσέγγιση ευκαιριών και προκλήσεων για την να συγκρότηση του αστικού κέντρου. Το πενθήμερο πρόγραμμα εργαστηρίων θα αποτελείται από workshops, επιτόπιες επισκέψεις, διαλέξεις και συζητήσεις με Έλληνες ειδικούς, περιλαμβανομένων καλλιτεχνών, σχεδιαστών, ερευνητών και μέλη της πολιτιστικής κοινότητας. Όπως και στο Ντιτρόιτ, μια επιλεγμένη ομάδα Εταίρων θα ζει και θα εργάζεται συλλογικά σε ένα χώρο, ώστε να έχει τη δυνατότητα εντατικής συνεργασίας, δημιουργικότητας και εκμάθησης. Αυτό το περιβάλλον θα προσφέρει την τροφή για την ανάπτυξη στρατηγικών και προγραμμάτων που θα σχεδιαστούν για να αντιμετωπιστούν επείγουσες προκλήσεις σχετικές με το αστικό κέντρο.

Το IdeasCity Athens θα κορυφωθεί σε ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συζητήσεις, κριτικές, διαλέξεις καλλιτεχνών και παρουσιάσεις από τους Εταίρους και από μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων αυθεντιών, η δουλειά των οποίων θέτει ερωτήματα πάνω στις πολιτιστικές δυνάμεις των πόλεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους εντός του μήνα. Η συμμετοχή στο IdeasCity Athens απαιτεί πλήρη δέσμευση για το διάστημα 19-24 Σεπτεμβρίου 2016. Κάθε Εταίρος θα λάβει τιμητική αμοιβή.

Για οδηγίες συμμετοχής ή υποβολή συμμετοχής, επισκεφθείτε το ideas-city.org.

Το IdeasCity Athens θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για να ενημερωθείτε για προηγούμενους Εταίρους IdeasCity, δείτε τα προφίλ των Εταίρων Ντιτρόιτ εδώ.

About IdeasCity

Το IdeasCity είναι μια συμμετοχική, αστική και δημιουργική πλατφόρμα που εξετάζει σημαντικά θέματα, προτείνει λύσεις και προκαλεί συγκεκριμένες δράσεις. Ξεκινώντας με την αρχή ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι ουσιαστικές για την μελλοντική βιωσιμότητα των πόλεων, αυτή η διεθνής πρωτοβουλία προσφέρει ένα forum σχεδιαστών, καλλιτεχνών, ανθρώπων της τεχνολογίας και φορέων χάραξης πολιτικής για να ανταλλάξουν ιδέες, να καθορίσουν προκλήσεις και να προκαλέσουν την ενασχόληση του κοινού. Το IdeasCity ενώνει ειδικούς και επαγγελματίες από τους χώρους της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της αστικής διακυβέρνησης και καλλιεργεί τις συνεργασίες μεταξύ τους. Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από τη Lisa Phillips, Διευθύντρια του Toby Devan Lewis του New Museum, και την Karen Wong, Υποδιευθύντρια του New Museum, το 2011.Το IdeasCity έχει πραγματοποιήσει διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Σάο Πάολο, Κωνσταντινούπολη, Ντιτρόιτ και Νέα Υόρκη. Επόμενο πρόγραμμα IdeasCity:IdeasCity Athens: 19-24 Σεπτεμβρίου 2016, συνεργασία του New Museum και του ΝΕΟΝ

IdeasCity Arles: 22-27 Μαΐου 2017, υλοποίηση New Museum, LUMA Arles, και LUMA FoundationIdeasCity New York: Μάιος 2017

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ideas-city.org.

Διεθνείς Υποστηρικτές Υποστηρικτική χορηγία για το IdeasCity προσφέρεται από την Goldman Sachs Gives κατά σύσταση των David B. Heller & Hermine Riegerl Heller.

Το LUMA Foundation είναι διεθνής συνεργάτης του IdeasCity.

Το IdeasCity Athens υλοποιείται σε συνεργασία του New Museum με τον Oργανισμό NEON.

*IDEASCITYDETROIT_PhotobyJustinJmillzMilhouse.

Μετάβαση στο περιεχόμενο