20.04.2022

Ανοιχτό Κάλεσμα για τον σχεδιασμό της σηματοδότησης των ιστορικών κτηρίων του δήμου Αθηναίων

Open Calls
Δημόσιος Χώρος
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Τουρισμός
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτό Κάλεσμα για τον σχεδιασμό της σηματοδότησης των ιστορικών κτηρίων του δήμου Αθηναίων

Deadline: 23/05/2016

Αν έχεις όρεξη, χρόνο και ικανότητες, μπορείς να δηλώσεις κι εσύ συμμετοχή στο ανοιχτό κάλεσμα για τον σχεδιασμό των πληροφοριακών πινακίδων που θα τοποθετηθούν έξω από τις εισόδους των σχετικών κτηρίων, καθώς και των πληροφοριακών πανό που θα αναρτηθούν στο εσωτερικό τους. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους με ανάλογη γνώση και εμπειρία, που θα συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την πραγματοποίηση της ιδέας τους, η οποία θα αναδείξει τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία των δημοτικών κτηρίων, τα οποία θα τους παράσχει η Δ/νση Κτηριακών Έργων του Δήμου.

Γνωρίζεις ότι το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας 50, υπήρξε το πρώτο Δημοτικό Νοσοκομείο της πόλης (ΕΛΠΙΣ), μετά τη σύσταση του Ελληνικού κράτους;

Είσαι ενήμερος για την ιστορία και τους συντελεστές ανέγερσης των πρώτων δημοτικών κτηρίων της πόλης μας;

Ενδιαφέρεσαι να συνεισφέρεις στην ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας των δημοτικών κτηρίων και της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης;

Αν έχεις όρεξη, χρόνο και ικανότητες, μπορείς να δηλώσεις κι εσύ συμμετοχή στο ανοιχτό κάλεσμα για τον σχεδιασμό των πληροφοριακών πινακίδων που θα τοποθετηθούν έξω από τις εισόδους των σχετικών κτηρίων, καθώς και των πληροφοριακών πανό που θα αναρτηθούν στο εσωτερικό τους.

Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους με ανάλογη γνώση και εμπειρία, που θα συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την πραγματοποίηση της ιδέας τους, η οποία θα αναδείξει τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία των δημοτικών κτηρίων, τα οποία θα τους παράσχει η Δ/νση Κτηριακών Έργων του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή του δήμου Αθηναίων καθώς και για τα δημοτικά κτήρια που θα σημανθούν μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τα αρχεία (κείμενο, φωτογραφία πρόσοψης, κάτοψη κτηρίου και λογότυπο δήμου Αθηναίων) που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό των υποψήφιων πληροφοριακών πινακίδων βρίσκονται στον συμπιεσμένο φάκελο αρχείων που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Τα αρχεία (κείμενο, φωτογραφίες, λεζάντες φωτογραφιών και λογότυπο του δήμου Αθηναίων) που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό των υποψήφιων πληροφοριακών πανό (ενδεικτικές διαστάσεις: 0,80 x 1,40 μ. έκαστο) βρίσκονται στον συμπιεσμένο φάκελο αρχείων που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Όλες οι σχεδιαστικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή, ενώ ο δημιουργός της πρότασης που θα επιλεγεί θα παραλάβει ως έπαθλο ένα Laptop Apple Mac Book Pro MF839GR/A – 13.3″, προσφορά των καταστημάτων Public (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Παρακαλούμε για την αποστολή των προτάσεών σας (1 πληροφοριακή πινακίδα και 1 έως 4 πληροφοριακά πανό) στο ktiriaka.erga@cityofathens.gr έως τις 23-5-2016.

 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Μαρία Δανιήλ, Προϊστάμενη του Τμήματος Μελετών της Δ/νσης Κτηριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο 210-3721598.

Το ανοιχτό κάλεσμα για τον σχεδιασμό της σηματοδότησης των ιστορικών κτηρίων του δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Κτηριακών Έργων του δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του συνΑθηνά και την χορηγία των καταστημάτων Public.

Μετάβαση στο περιεχόμενο