20.04.2022

Ανοιχτό κάλεσμα για τη στελέχωση του εργαστηρίου πειραματικών ταινιών

Open Calls
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτό κάλεσμα για τη στελέχωση του εργαστηρίου πειραματικών ταινιών

Deadline: 11/11/2013

Ανοιχτό κάλεσμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων προς νέους ηλικίας 18-35 ετών με σκοπό τη στελέχωση του εργαστηρίου πειραματικών ταινιών στo πλαίσιο του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη (ΕΒΕ) της Ελλάδος.

Οι δράσεις έχουν αφετηρία τις δημοτικές βιβλιοθήκες Αθήνας, Ηλιούπολης, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, που συμμετέχει στο πρόγραμμα “Future Library”, φιλοξενεί εργαστήριο έκφρασης με τη χρήση της εικόνας και του λόγου.

Το εργαστήριο πειραματικών ταινιών απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, 15 μέχρι 20 άτομα ανά σεμινάριο,  που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους με θέμα την καθημερινότητά τους, στηριζόμενοι σε εύκολες τεχνολογικές λύσεις. Στις συναντήσεις θα γίνουν κατανοητές βασικές αρχές του σεναρίου, της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ και οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 14 ώρες με προεγγραφή στις βιβλιοθήκες. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει την οργάνωση του σεναρίου κινηματογράφηση μοντάζ επεξεργασία ήχου έτσι ώστε να προκύψει από κάθε βιβλιοθήκη ένα τελικό προϊόν,  μια μικρή ταινία που θα παρουσιάζουν τους εαυτούς τους τα προβλήματα που τους απασχολούν τα όνειρα που κάνουν τις προσδοκίες που έχουν.

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου: Αθήνα (εργαστήρι κινηματογράφου 1 /5.00-7.00 μ.μ.)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου: Αθήνα (εργαστήρι κινηματογράφου 2 /5.00-8.00 μ.μ.)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου: Αθήνα (εργαστήρι κινηματογράφου 3 /11.00-2.00 μ.μ.)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: Αθήνα (εργαστήρι κινηματογράφου 4 /11.00-2.00 μ.μ.)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου: Αθήνα (εργαστήρι κινηματογράφου 5 /5.00-8.00 μ.μ.)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να: είναι 18-35 χρονών να είναι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων να έχουν βασικές γνώσεις των προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή να στείλουν τα στοιχεία τους μέχρι την 11η Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 στο ακόλουθο e-mail : publibrath@yahoo.gr με θέμα “εργαστήριο πειραματικών ταινιών”

 

*Οι βιβλιοθήκες των πέντε Δήμων είναι μέλη του προγράμματος Future Library, www.futurelibrary.gr

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές των συμμετεχόντων στο εργαστήριο

*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατά τόπους δράσεις και τη συμμετοχή στα διάφορα εργαστήρια, μπορείτε να απευθυνθείτε: Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας: 210-8846011, 210-8846012

*Το πρόγραμμα Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org).

Μετάβαση στο περιεχόμενο