COM_IE_NOT_SUPPORTED
Website
www.knowl.gr
Παρουσίαση ομάδας
Θεματικές Δραστηριοποίησης

KOIN.Σ.ΕΠ. knowl για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. KNOWL: ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ 

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικού Σκοπού «knowl για την Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» είναι ένα δυναμικό συμμετοχικό δίκτυο που βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας και λειτουργεί ως καταλύτης για την ανάπτυξη και δημοκρατικοποίηση της γνώσης.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. knowl δίνει μεγάλη έμφαση στην ελεύθερη παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας και εργασίας, υποστηρίζοντας τον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και της φτώχειας. Μεταξύ των κύριων δικαιούχων από τις δραστηριότητές της είναι οι νέοι άνθρωποι που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση ή την κατάρτιση (NEET), τα άτομα με μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, αποκλεισμένα από τις διαδικασίες μάθησης ή / και με περιορισμένες δεξιότητες. Από το 2012 (έτος ίδρυσης), η knowl έχει ήδη προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε 4.000+ άτομα (NEETs, άνεργοι, wantepreneurs) και έχει (συν)διοργανώσει δωρεάν διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για 6.000+ συμμετέχοντες.

Η μεθοδολογία μας εξετάζει & αξιολογεί νέες αντιλήψεις και πρακτικές, υπερβαίνοντας τα όρια των καθιερωμένων, παραδοσιακών τρόπων παραγωγής γνώσης, φέρνοντας σε επαφή ένα ευρύ φάσμα φορέων και οργανισμών του κοινωνικού και οικονομικού τομέα.

Highlights

• Έχουμε επιλεχθεί από το Prince’s Trust International ως αποκλειστικός Delivery Partner (υπό το συντονισμό του Ιδρύματος Μποδοσάκη) για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Get Into», που στοχεύει στην υποστήριξη νέων που δεν είναι στην εκπαίδευση, την απασχόληση ή την κατάρτιση (NEET) και θέλουν να βρουν εργασία.   

• Υλοποιούμε καινοτόμο Bootcamp Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας στη Βιοτεχνολογία (Βιοεπιχειρείν: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & ΕΙΕ) 

• Αναπτύσσουμε ισχυρό χαρτοφυλάκιο πελατών ειδικά στο coaching/mentoring στελεχών, π.χ. #VODAFONE #ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ #ΚΑΥΚΑΣ #Jungheinrich #KORRES #ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΟΣΥ) #Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ίδρυμα #Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιπροσωπεία Ελλάδας #Mίλητος Συμβουλευτική ΑΕ #Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως επίσης  και ένα μεγάλο δίκτυο 90+ σημαντικών εταίρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

• Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, την καινοτόμο κοινωνική δράση ανάπτυξης και επιτάχυνσης επαγγελματικών δεξιοτήτων με μια μοναδική, εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση, θέτοντας τα θεμέλια για νέες επαγγελματικές προοπτικές, βοηθώντας συνανθρώπους μας να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και ως εκ τούτου να βελτιώσουν τη ζωή τους. Το πρόγραμμα προσφέρεται με μηδενικό κόστος για τους δικαιούχους και απαντά στις επιτακτικές ανάγκες των ανθρώπων που πλήττονται από την ανεργία, την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια, έχοντας ήδη να παρουσιάσει αξιόλογα μετρήσιμα αποτελέσματα για την αύξηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας και πληθώρα καλών μαρτυριών (βλ. ιστοσελίδα // 400+ καλές μαρτυρίες).  Μέχρι σήμερα, ο επιταχυντής δεξιοτήτων Mellon:

    - Παρουσιάζει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας με 1 στους 2 συμμετέχοντες του προγράμματος να έχουν βρει εργασία βάσει των επαγγελματικών τους στόχων.

    - Εξασφάλισε δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την επέκταση του προγράμματος.

    - Βραβεύθηκε στα Education Business Awards 2016 

    - Επιλέχθηκε ως καλή πρακτική από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα I-LINC, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της επιχειρηματικότητας, όπως και σε πληθώρα δικτύων και            έργων υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

    - Αναπτύσσει και συντονίζει ένα ενεργό δίκτυο εθελοντών, διακεκριμένων επαγγελματιών και προσωπικοτήτων, (CEOs, Ακαδημαϊκοί, Εκπαιδευτές κ.λπ.).  

• Λάβαμε διεθνή πιστοποίηση από το International Coach Federation για το εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης “Stars Success Yourself”. 

• Συμμετέχουμε ως βασικός εταίρος σε 13 ευρωπαϊκά έργα και έχουμε επιστημονική συμβολή σε ακόμα 12+ ευρωπαϊκά έργα. 

• Επιλεχθήκαμε ως Σύμβουλος Τεκμηρίωσης για την υποψηφιότητα ECOC2021 του Δήμου Λάρισας και ως επίσημος εταίρος της Ψηφιακής Συμμαχίας για τη Γυναικεία Απασχόληση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών μέσω των ΤΠΕ, μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Υπ. Εσωτερικών.

• Συμμετέχουμε στην ανάπτυξη συγγραμμάτων, μελετών και ερευνών, για το καθεστώς και την πρόοδο στην απασχολησιμότητα, τους NEETs, την επιχειρηματική ανάπτυξη, την ανάπτυξη (soft) δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την ψηφιακή κοινωνία, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη κλπ. 

Η ομάδα μας ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία και το ήθος της. Αποτελείται από επιστήμονες (οικονομολόγους, πολιτικούς επιστήμονες, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης) και υποστηρίζεται από μια δραστήρια ομάδα εξωτερικών συνεργατών, εθελοντών/εκπαιδευτών, διατηρώντας ένα εξαιρετικά ισορροπημένο ποσοστό γυναικών-ανδρών και έμπειρων επαγγελματιών βετεράνων - millennials με πολύτιμες δεξιότητες και φρέσκιες ιδέες. Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call