COM_IE_NOT_SUPPORTED
Website
www.kroma.gr
Θεματικές Δραστηριοποίησης

KROMA

KROMA: Μια διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης Τέχνης & Πολιτισμού  

Το KROMA είναι μια διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης Τέχνης & Πολιτισμού για τα εικαστικά, για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τα γράμματα. Αποστολή του είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών και η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.  

Το KROMA δημιουργήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων που διαδίδουν τη σύγχρονη τέχνη και με απλό και κατανοητό τρόπο εξοικειώνουν το κοινό με τις νέες μορφές τέχνης. Στόχος του είναι να υπάρχει ως όχημα για την δημιουργία περιοδικών, παραγωγή καλλιτεχνικών έργων, για την παραγωγή φεστιβάλ και εκθέσεων που αρθρώνουν ένα λόγο πάνω στο πολιτιστικό τοπίο και για τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής της σε σημαντικά πολιτιστικά δίκτυα.  

Πρόκειται για μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που συνεχώς διαμορφώνεται. 

Το πεδίο που δραστηριοποιείται αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλες τις μορφές της σύγχρονης τέχνης. 

Αναζητά διαρκώς νέους τρόπους δράσης επιδιώκοντας να διευρύνει τους τρόπους που το κοινό μπορεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη. Οι δράσεις του ποικίλουν σε κλίμακα, σε είδος και σε μορφή.  

Η ομάδα του KROMA σχεδιάζει, υλοποιεί και συμμετέχει σε δράσεις, που έχουν σαν στόχο την διάδοση καινοτόμων ιδεών, τη διαμόρφωση και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας.  

Πολιτιστικά project, όπως φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ομιλίες για θέματα πολιτισμού, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες με πολιτιστικούς χώρους, φορείς και εταιρίες. 

Το KROMA απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό:  σε όσους αγαπούν τις τέχνες και τον πολιτισμό, χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, παρακολουθούν τις εξελίξεις και συμμετέχουν στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνθέτουν την πολιτιστική αλυσίδα, καλλιτέχνες, ανθρώπους των τεχνών, πολιτιστικούς φορείς, διοργανωτές εκδηλώσεων, δημοσιογράφους και οργανισμούς ενημέρωσης. 

Αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητάς τoυ αποτελούν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επιμόρφωση των παιδιών, την συμμετοχή των νέων, του συνόλου των πολιτών χωρίς διακρίσεις καθώς και με ιδιαίτερη ευαισθησία εργάζεται στην ενσωμάτωση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης. 

Σκοπός του είναι να καλλιεργηθεί μια διαδραστική σχέση μεταξύ νέων δημιουργών, καλλιτεχνών και μαθητών που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και θα συνδιαμορφώσει τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. 

Το KROMA διενεργεί ένα εικαστικό charitable πρόγραμμα. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, ώστε μέσω φιλανθρωπικών δράσεων να συγκεντρωθούν έσοδα για την ενίσχυση φορέων και συλλόγων, καθιστώντας παράλληλα το KROMA ως μια πρωτοποριακή αίθουσα τέχνης.  

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια ομάδα, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική έμπνευση και τις δημιουργίες των υποστηρικτών του με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 

Το KROMA στελεχώνεται από μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τμήμα του KROMA αποτελεί το KROMA art mobile magazine και το www.kromamagazine.gr . 

Το KROMA art mobile magazine είναι το μοναδικό διεθνές μηνιαίο περιοδικό τέχνης στη χώρα μας που έχει σχεδιαστεί για φορητές συσκευές με λειτουργικό iOS/ Android, το οποίο μπορεί να διαβαστεί και offline στο κινητό ή στο tablet και είναι δωρεάν.  

Κάθε τεύχος φιλοξενεί 10 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και παρουσιάζει γκαλερί και προσεχείς εκθέσεις.  

Το www.kromamagazine.gr είναι μια ιστοσελίδα ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Φιλοδοξεί να κρατήσει το κοινό ενήμερο σχετικά με σημαντικές ειδήσεις και εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών με όλη τη σχετική αρθρογραφία: συνεντεύξεις, απόψεις, αφιερώματα, ανακοινώσεις ειδικού ενδιαφέροντος.  

Το KROMA καλεί όλους τους φιλότεχνους πολίτες να συμμετέχουν στο έργο και το όραμά του. 

 Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call