COM_IE_NOT_SUPPORTED

Το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων φέρνει το πρόγραμμα Curing the Limbo στις γειτονιές της πόλης και καταγράφει τις ανάγκες τους.
-----------------
Το πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης Curing the Limbo έχει στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού και καινοτόμου μοντέλου δράσης όπου οι πρόσφυγες ενεργοποιούνται, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και νέων τεχνολογιών, αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία και συμμετέχουν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσαρμοσμένες στο προφίλ τους. Με το πρόγραμμα οι πρόσφυγες γίνονται μέρος της πόλης, διασυνδέονται με τις ομάδες ενεργών πολιτών και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στις γειτονιές της Αθήνας. Μαζί οι πρόσφυγες και η πόλη βγαίνουν από το στάδιο της αδράνειας, δραστηριοποιούνται, συνεργάζονται και συνυπάρχουν. 
Το Curing the Limbo συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA)
------------------
Eπόμενος σταθμός o Βοτανικός & το Μεταξουργείο, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Με στόχο την καταγραφή των τοπικών αναγκών η οποία θα οδηγήσει σε κοινωφελείς δράσεις που θα εμπλέκουν κατοίκους και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Curing the Limbo, σας καλούμε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου να συζητήσουμε, να φάμε μαζί και να συνδεθούμε:

ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
*15:00-18:00: Μπάρμπεκιου στο δρόμο | τρώμε μαζί και συζητάμε για τη γειτονιά
Kassandras (Κασσάνδρας 20)
*18:00-19:30: Προβολές & ανοιχτή συζήτηση | ντοκιμαντέρ με ιστορίες από το Μεταξουργείο και τον Βοτανικό από την ομάδα του Caravan Project
*19:30-21:00: Μoυσική και κρασί
ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Θα προβληθούν ιστορίες ανθρώπων και χώρων από την περιοχή του Μεταξουργείου, επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστήριων ιστοριών του Caravan Project που έλαβαν χώρα στην πλατεία Αυδή τον Οκτώβρη του 2016. 
--
Ρακαά, 5’ | Η παρακολούθηση της απογευματινής μουσουλμανικής προσευχής στο αυτοσχέδιο τζαμί του Μεταξουργείου
Καντίρ, 4.17’ | Ακολουθούμε τον Καντίρ από το σωματείο ρακοσυλλεκτών Ερμής στις περιπλανήσεις του στην πόλη
Το καφενείο 3.16’ | Μια μέρα από το ιστορικό καφενείο της κυρά Γιώτας στο Μεταξουργείο 
Πλατεία Αυδή 5.37' | Ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ για την πλατεία Αυδή μέσα από τις αφηγήσεις και μαρτυρίες των θαμώνων και περαστικών
Παντελής και Παύλος 7.15' | Παρακολουθούμε την καθημερινότητα του Παντελή και του Παύλου στην περιοχή που μένουν 
Ρίτα, 3.17’ | Η γνωριμία με τη Ρίτα και τον οίκο ανοχής που εργάζεται
Μηχανουργείο 4.56' | Η καθημερινότητα σε ένα από τα εναπομείναντα μηχανουργεία της περιοχής 
Κυρά Μαρία 4.15’ | Η ξεχωριστή κυρά Μαρία και το ιδιαίτερο παντοπωλείο της 
---


Η υλοποίηση του Curing the Limbo βασίζεται στην ιδέα ότι η ένταξη των προσφύγων είναι συνυφασμένη με την έξοδό τους από την μακροχρόνια συνθήκη αναμονής και αβεβαιότητας για το μέλλον. Μέσα από το πρόγραμμα, οι πρόσφυγες διασυνδέονται με ενεργούς πολίτες συμμετέχοντας σε δράσεις που απευθύνονται σε τρέχουσες ανάγκες της πόλης. Έτσι, ενισχύοντας τις καλές πρακτικές της κοινωνίας των πολιτών, οι νέοι κάτοικοι γνωρίζουν τις ανάγκες της πόλης που τους φιλοξενεί ενώ συμβάλλουν στην ευρύτερη ενεργοποίηση τόσο του πληθυσμού όσο και των γειτονιών όπου αυξήθηκαν τα άδεια κτίρια και οι κενοί δημόσιοι χώροι. 
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Curing the Limbo, το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων, αξιοποιώντας τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που έχει αναπτύξει, καλείται:
• να αναγνωρίσει τα πεδία στα οποία οι ανάγκες των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα συναντούν τις υπαρκτές ανάγκες της πόλης
• να σχεδιάσει, σε συνεργασία με το δίκτυό του, και να υποστηρίξει δράσεις με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους και για την ίδια την πόλη
• να ενθαρρύνει και να προωθήσει τη μετεξέλιξη αυτών των δράσεων σε απτές ιδέες κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων (CoA) που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), των διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών International Rescue Committee (IRC) και Catholic Relief Services (CRS) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (Ε.Α.Τ.Α. A.E.). Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εξεύρεση καινοτόμων προτάσεων για την ενεργοποίηση και την ένταξη των προσφύγων στην Αθήνα. Περισσότερα στοwww.curingthelimbo.gr & στοwww.synathina.gr
-----------------
SynAthina, an initiative of the City of Athens, is introducing "Curing the Limbo" to neighbourhoods across Athens and gathers local needs and aspirations.
The program "Curing the Limbo" is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban Innovative Actions initiative.
Next area of interest: Votanikos & Metaxourgeio
Thursday, 20 December 2018
Kassandras str
*15:00-18:00: Street BBQ | eating and connecting
Kassandras (20, Kassandras)
[KASSANDRAS exists as a distinct and potential found space in the Athenian landscape of abandoned construction sites and derelict buildings. Located in the Votanikos district, it inhabits a skeletal concrete structure acting as a laboratory of research in architectural prototyping and experimentation].
*18:00-19:30: Open discussion and screening of a selection of short documentaries with human stories from Metaxourgeio neighbourhood, produced by Caravan Project
--------------
Rakaa, 5’ | Observing the evening Muslim prayer in the informal mosque of Metaxourgio
Κadir, 4.17’ | Following Kadir from the Association of Scavengers ‘Ermis’ as he wanders in the city of Athens.
The Coffee Shop 3.16’ | A day at the historical coffee shop of Yiota in Metaxourgeio.
Avdi Square 5.37' | A student documentary about Avdi Square with stories from people who are regular at the square as well as passers –by.
Pantelis & Pavlos 7.15' | We observe the everyday life of Pantelis and Pavlos in the area they live.
Rita 3.17’ | Μeeting Rita and the brothel that she works.
Τhe Machine Shop 4.56' | The everyday life at a one of the few left machine shops in Metaxourgio.
Maria 4.15’ | Τhe extraordinary Maria and her remarkable little grocery store.
---------------
*19:30-21:00: Wine & Music
FREE ENTRANCEΠαρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call