Ο κοινόχρηστος χώρος της Αγοράς μεταμορφώνεται σε πλατφόρμα δημιουργίας, φιλοξενώντας εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης. Η έναρξη των δράσεων θα σηματοδοτηθεί με τα εγκαίνια της πρώτης φωτογραφικής έκθεσης υπό τον τίτλο ΟΝ ELITΕ NOW, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Οι θεματικές των δράσεων θα επικεντρωθούν αρχικά στην Αγορά, την ιστορία της Κυψέλης και την τοπική κοινότητα, με στόχο την επέκτασή τους σε ευρύτερους καλλιτεχνικούς, αστικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ μια ημέρα κάθε εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο χώρος θα προσφέρεται ελεύθερα ως βήμα έκφρασης των πολιτών, σε μια δράση υπό τον τίτλο «Το μικρόφωνο στους πολίτες».

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στέλνουν επιπλέον προτάσεις στο [email protected], ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εντός της Αγοράς, Γραφείο Πληροφόρησης όπου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται, να ενημερώνεται και να κάνει αίτηση, τόσο για την ημέρα ελεύθερης έκφρασης, όσο και για δράση στον κοινόχρηστο χώρο.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων που θα φιλοξενηθούν στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για τις επόμενες έξι εβδομάδες.