😢 Λυπούμαστε, προς το παρόν δεν υποστηρίζουμε IE 11 και παλαιότερους browser, παρακαλώ επιλέξτε συγχρονους browser οπως firefox, chrome, safari, Microsoft edge.

Λίγα λόγια για το συνΑθηνά και την αποστολή του

To συνΑθηνά είναι o κοινός τόπος συνάντησης, διευκόλυνσης και αξιοποίησης των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούν δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Μέσα από τον συντονισμό του ανθρωπίνου κεφαλαίου των ομάδων πολιτών, ο δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και εκσυγχρονίζεται. Ενδυναμώνοντας τις δράσεις των πολιτών, ο δήμος διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη σχέση της κοινωνίας των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση και καλλιεργεί μια αμφίδρομη και δυναμική μεταξύ τους σχέση. Το συνΑθηνά είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 και υπάγεται σήμερα στην Αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας.

To συνΑθηνά στην πράξη

Συλλέγουμε

Συλλέγουμε τις δράσεις των πολιτών και μέσα από αυτές μαθαίνουμε ποιες είναι οι δικές τους προτεραιότητες για την πόλη.

Διασυνδέουμε

Διευκολύνουμε τις ομάδες και τους πολίτες στην πραγματοποίηση των δράσεών τους και ενθαρρύνουμε συνεργασίες με άλλες ομάδες, χορηγούς και φορείς.

Φιλτράρουμε

Ξεχωρίζουμε τις δράσεις με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πόλη και ανιχνεύουμε τη δυνατότητα αξιοποίησής τους στην τοπική διακυβέρνηση.

Ενσωματώνουμε

Ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά του Δήμου έτσι ώστε να βελτιώνονται οι υπηρεσίες του σε σχέση με τις νέες ανάγκες των πολιτών. Οι δράσεις των πολιτών μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή των πολιτικών προτεραιοτήτων του Δήμου, σε αναβάθμιση των κανονισμών και σε απλοποίηση των διαδικασιών.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call